iGO Navigációval érkezik a Fujitsu Ten fedélzeti audio-videoegysége

A japán autóipari beszállító az NNG-t bízta meg új multimédia- és navigációs egysége egyedi navigációs szoftverének kifejlesztésével. Az iGO Navigációs megoldás speciálisan kialakított felhasználói felülettel rendelkezik.

illusztráció

Budapest – Bejelentette együttműködését a világ egyik vezető, autóelektronikai eszközöket gyártó cége, a Fujitsu Ten Limited, valamint az NNG, az iGO Navigációs szoftverek fejlesztője. A két vállalat közösen alakítja ki azt a gyárilag beépíthető audio-, video- és navigációs egységet, amely bizonyos autómárkák központi elemébe építve 2012 első felétől lesz elérhető az európai, észak-amerikai és ausztrál piacon.

A készülékben található iGO Navigációs szoftver olyan, a Fujitsu Ten feltételei alapján testre szabott megoldás, amelynek része egy egyedi munkafolyamat és célállomás kereső, valamint egy kimondottan erre az eszközre kialakított HMI (Human Machine Interface – ember-gép interfész). A navigáció észrevétlenül működik együtt az eszköz többi funkciójával, egyszerű használata révén pedig – az autóipari követelményeknek megfelelően – minimális vezetői beavatkozást igényel. Ezt támogatja a hangvezérlés és az úti cél hangalapú megadása is. A lehető legtöbb információ biztosítása érdekében a rendszer – a megosztott képernyő segítségével – a különböző funkciók párhuzamos megjelenítésére is képes. A rendszeres tartalom- és térképfrissítések jelentős mértékben megnövelik a navigációs egység életciklusát, így az megegyezik majd a gépjármű élethosszával.

„A Fujitsu Tennel való együttműködésünk újabb bizonyítéka cégünk autóipari sikereinek” – mondta Balogh Péter, az NNG Kft. megbízott vezérigazgatója. „Az új egység kifejlesztése mindkét vállalat számára figyelemreméltó eredmény, és bízunk benne, hogy felülmúlja majd a nemzetközi autógyártók elvárásait.”

“A Fujitsu Ten és az NNG közös célja, hogy felhasználóbarát megoldások kifejlesztésével tovább erősítse a kapcsolatot az emberek és a járművek között” – mondta Yuzo Damaru, a Fujitsu Ten beszerzési részlegének vezetője.

 

A FUJITSU TEN-ről

A FUJITSU TEN LIMITED otthoni és autós audiokészülékeket, autós navigációs és elektronikai berendezéseket (légzsák- és motorvezérlő egységeket (ECU – engine control unit), stb.) gyártó globális vállalat, amely a japán és a tengerentúli autógyártók egyik vezető beszállítója. A cég több mint fél százados tapasztalattal rendelkezik az audiorendszerek területén, termékei egyszerű használhatóságuk révén fokozzák a felhasználói élményt.

 

Az NNG Kft.-ről

Az NNG Kft. a mobil, a járműipari és a személyi navigációs szektor számára fejleszt navigációs megoldásokat, és kínál teljesen testre szabható, fedélzeti 3D-s navigációs alkalmazásokat a vásárlók egyéni igényeit is kielégíteni kívánó eszközgyártók, autógyárak és OEM-márkák képviselői számára. A díjnyertes iGO My way szoftvermotorra épülő technológia már világszerte több millió navigációs eszközön megtalálható.

A vállalat emellett saját digitális térképek fejlesztésével is foglalkozik. Első nemzetközi termékét a 2006-os németországi CeBIT-en mutatta be. Azóta világszerte több mint 140 hardvergyártó vállalattal alakított ki üzleti kapcsolatot. Az NNG több mint 100 országban és 45 különböző nyelven nyújt megbízható navigációs megoldásokat.

Az NNG-ről bővebben a www.igomyway.com honlapon olvashat.

 

Forrás: NNG
.

(Ezt a cikket 182 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?