Egyéb Hírek

Újra kell értékelni a mentőautó tendert

Az Országos Mentőszolgálat 32 mentőautóra írt ki tendert, de az ajánlatokat nem megfelelően értékelte, így a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) az eljárást lezáró döntést megsemmisítette – a kedden hozott határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

illusztráció forrás: mentok.hu

Az ajánlatkérő Országos Mentőszolgálatnak nettó 679 millió forintja volt a teljesen felszerelt kocsikra.
A kétfordulós közbeszerzésre heten jelentkeztek, hatan jutottak tovább a második fordulóba, de csak öten tettek ajánlatot. Az értékelésnél 60 súlyszámot ért az ár, 15-15-öt a jótállás ideje, valamint a belső kivitel, további 5-5 súlyszámmal szerepelt a szerviz óradíjából, illetve az alkatrészárból ajánlott kedvezmény.

A legolcsóbb ajánlatot – egy kocsira számítva, áfa nélkül – 18,6 millió forinttal a Scorpio Kft. tette, míg a legdrágább az Ambulanz Mobile GmbH & CO KG volt 23,5 millió forinttal.

Az ajánlatkérő a Scorpio ajánlatát kizárta, mivel a becsatolt töréstesztről nem volt megállapítható, hogy az csak az üres autóra, vagy pedig a felszerelt mentőkocsira szól. A nyertes a második legolcsóbb ajánlattevő, az AMZ Kutno Sp.z.o.o. lett 19,9 millió forinttal.
A kizárt Scorpio indított jogorvoslati eljárást, de a kizárását jogszerűnek minősítette a KDB is. Az általa a többi ajánlattal kapcsolatos kifogások közül viszont többet elfogadott a KDB, ezért kell újraértékelnie az Országos Mentőszolgálatnak az ajánlatokat. Miután a jogsértés reparálható, így bírságot nem szabott ki a döntőbizottság.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 483 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .