Hírek Navigáció

Térképhibák. Gyurcinak válaszolt a Tele Atlas

Már elég régen, és egyre többen jelzitek Gyurci oldalán (navigyurci.hu) hogy nem, vagy nem elég gyorsan változnak a Tele Atlas magyarországi térképei. Úgy vettem észre, hogy lassan azok a fanok is elfordulnak a TomTom-tól emiatt…

…akik eddig szinte nem is használtak más típusú készüléket. Pedig a térképhibákat szorgosan küldjük tovább. A mostani “segélykiáltásra” publikálható válasz érkezett. Íme (a felhasználók megjegyzéseivel együtt látjátok a választ):

“Szia Gyurci!

Először is köszönjük a leveled, igyekeztünk minden egyes bejelentést megnézni, alább találod a válaszainkat. Továbbra is várjuk a hasonló bejelentésket, annyit ígérhetek, hogy továbbra is top prioritásként kezeljük őket.

Nordnak teljesen igaza van.
Régen komolyabban vette a Teleatlas a magyarországi térképet,de 2 éve semmi újjitás nem történt részükről.
– Az M6-os,az M0-ás keleti,M31-es stb autópályaszakaszokon még továbbra sincs sávinfórmáció,pedig ezeket az útszakaszokat már minimum 1 éve átadták.

[TomTom] 2010 végén 2011 elején ezeket az útszakaszokat bejárta a MOMA, az augusztusi vagy a novemberi térkép frissítésben fognak ezek szerepelni.

– A poik is nagyon vérszegények ,sőt valahol el is tüntek ( pl:könyves kálmán körúti agip benzinkút ( régi esso ) stb.

[TomTom] 2011 második felében egy nagyobb POI gyűjtési/frissítési kampányt indítottunk.

– Noszvajra szoktunk menni gyakran pihenni és ott a sikfőkút utca teljesen kimegy a főútig,ezt is lejelentettem a teleatlasnak,de még mindig nem létezik ( pedig 9 éve van ).

[TomTom] Még az idei év során le lesz járva Noszvaj. Egyetlen bejelentés érkezett hozzánk a Síkfőkút utcával kapcsolatban 2010 szeptember 2-án.

– Az M0-ás dunaharaszti leágazását is sikerült elrontaniuk.Ha Dunaújváros felöl megyünk a soroksári auchanig,akkor a dunaharaszti elágazásnál leakar vinni az M0-ról és egy nem létező útón visszaakar vinni az M0-ra.nem tudom hogy hogy sikerült ezt elrontaniuk,úgy hogy az régen jó volt ???De ez a baki életveszélyes aki nem ismeri azt a részt.

[TomTom] Az említett helyen az M0-ás új szakasza épül. Az átadást tavaly év végére ígérték, így mi a tavalyi év közepén felvettük a leendő új utakat, hogy az átadás idején már a készülékekben is megjelenjenek. A beruházás jelentős késését csak tavaly év vége felé jelentették be. Az új M0 útszakaszt le tudtuk zárni, de ennél a csomópontnál már meg kellett hagynunk a várható geometriát. Ha átadják az új utat, akkor az azonnal navigációra kész lesz, és ez a csomópont is helyes lesz. Sajnos az új utak átadásának kiszámíthatatlansága ilyen gondokhoz vezethet. Egyes attributumokat tudunk 24 órán belül frissíteni, de az út geometriáját nem.

– A sebesség figyelmeztetésük meg jópár útszakaszon egy rossz vicc.

[TomTom] 2009-2010ben 35000km-en lett javítva a sebességkorlátozás. Egyedi hibák ettől függetlenül sajnos még mindig előfordulhatnak.

Pár éve azért választottam a TomTom-ot, mert nagyon sok innovációs megoldásuk tetszett; örültem, hogy a magyarországi lefedettséget ilyen gyors ütemben növelik. Ez igaz is volt addig, amíg Megyeri híd el nem készült. Ott még villámgyorsan felpakolták a hidat, az M0 keleti szektorát, de aztán vége…

Azóta, ha valamihez hozzányúlnak, kis túlzással csak rontanak a helyzeten…
– pl. Vác-Deákvárról az M2-re a felhajtás régebben jó volt, az eggyel előtti és a mostani verzióban már elbarmolták: a szimpla jobbkanyar helyett átrajzolták az utat egy visszafordító hajtűkanyarra! De minek??

[TomTom] Köszönjük a bejelentést, javítottuk a hibát.

A hiányosságokból a kicsiket meg se jegyzem, de azért van jópár jelentős is:
– pl. szerintük Keszthelyen nincs McDonald’s! Nem egy faluszéli ismeretlen kiskocsmát keresek ám…

[TomTom] Lásd fent a POI gyűjtési kampányt, a McDonald’s éttermek ide tartoznak.

– pl. több dunántúli _városban_ még mindig nincs házszámszintű navigálási lehetőség (Martonvásár, Pusztaszabolcs)

[TomTom] Minden városban elérhető házszámszintű navigálási lehetőség. Néhány utcánál előfordulhat hiányosság. MapShare-n ezeket bejelentve javítjuk.

– pl. a Szentendrei úton még mindig nincs sebességhatár…

[TomTom] Javítottuk.

– pl. a Király utcából (belváros felől) még mindig enged jobbra kisívben kanyarodni, holott a trolimegálló miatt ez tilos. Nem tegnap óta…

[TomTom] Javítottuk.

– pl. az M2 autóút Dunakeszi Tesco körforgalma még mindig nincs a térképen, holott tavaly ősszel adták át.

[TomTom] A körforgalom a natív adatbázisba már év elején bekerült, most kiegészítettük a környék (parkoló) frissítésével is, kütyüben is elérhető hamarosan.

– pl. az M0 keleti szektorában 90%-ban rosszak a sebességhatárok. De ezt már akkor jeleztük, amikor első alkalommal felkerült a térképre ez az útszakasz.

[TomTom] Javítva a 2011 év eleji felmérés alapján. MapShare PATCHben a következő térképfrissítésnél lesz elérhető.”

Kapcsolódó cikkek (a hozzászólások eredetijével):
http://navigyurci.hu/2011/05/30/megjelent-a-tomtom-v870-es-terkepe/

Forrás: NaviGyurci.hu
.

(Ezt a cikket 311 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .