Hírek Kishaszonjárművek

Döntöttek Németország haszonjárműves profijai: a Volkswagen Caddy-t sorozatban nyolcadszor választották a legjobb haszonjárművé

A „lastauto omnibus”, a „trans aktuell” és a „FERNFAHRER” szakmai magazinok olvasói az idén is nagy fölénnyel a Volkswagen Haszonjárművek Caddy sorozatát szavazták meg a „Kisáruszállítók” kategóriája győztesének. Így a Volkswagen Caddy megszakítás nélkül nyolcadik esztendeje áll az élen.

Németország haszonjárműves profijainak véleménye alapján a Volkswagen Haszonjárművek kompakt áruszállítója tehát ismét piaci szegmense élén zárta a szavazást, mégpedig igencsak meggyőző fölénnyel: a voksok 64,9 százalékának megszerzésével a Caddy minden más kategória autóinál népszerűbbnek bizonyult. A „Legjobb Haszonjármű” választásra 2011-ben is ez említett szakmai magazinok olvasóinak részvételével, illetve a DEKRA szakértői szervezet részvételével került sor.

A Volkswagen Caddy dízel- és benzinmotorjait egyaránt a legmagasabb fokú gazdaságosság jellemzi. A hengerenként négyszelepes, feltöltött dízel erőforrások (TDI) teljesítménye 55 kW/75 LE, 75 kW/102 LE, 81 kW/110 LE illetve 103 kW/140 LE. A 81 kilowattos TDI kizárólag a 4MOTION összkerékhajtással rendelhető. A sorozat legtakarékosabb tagja kétségkívül a Caddy 1.6 TDI BlueMotion Technology (75 kW/102 LE) amelynek átlagos üzemanyag-fogyasztása 100 kilométerenként mindössze 4,9 liter.

A benzines konstrukciók kínálatát két TSI-motor alkotja, a szintén kiemelkedően gazdaságos négyhengeresek egyaránt 1,2 liter összlöket-térfogatukból 63 kW/86 LE illetve 77 kW/105 LE teljesítményt produkálnak. További kiemelkedően gazdaságos Otto-motor a Caddy palettáján a 80 kilowattos (109 LE) földgázüzemű 2.0 EcoFuel (CNG), a program újdonsága pedig a folyékony gázzal hajtott Caddy BiFuel.

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 195 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .