Gazdaság Hírek

Eltüntették a teherjárműveket

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy lízingcég feljelentése alapján folytat nyomozást különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett miatt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.

illusztráció

A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy kecskeméti fuvarozással foglalkozó gazdasági társaság 2007 augusztusa és 2008 októbere között összesen 7 darab pénzügyi lízingszerződést kötött, melyek alapján hét új tehergépjárművet vett lízingbe a feljelentő lízingcégtől. A társaság felszámolási eljárását 2010. júniusában elrendelte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, illetve a lízingszerződések is felmondása kerültek a lízingdíjak meg nem fizetése miatt.

A kecskeméti vállalkozás a lízingelt tehergépjárműveket a tulajdonos lízingcégnek felszólítás ellenére sem adta át, azok jelenleg is ismeretlen helyen vannak, sor került körözésük elrendelésére. Megállapítható volt továbbá, hogy a tehergépjárműveket a kecskeméti cég ügyvezetője korábban két másik gazdasági társaság részére is bérbe adta annak ellenére, hogy a lízingszerződés alapján a lízingbevevő a gépjárműveket a lízingbeadó előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül nem adhatja használatba, illetve bérbe.

A jelenlegi adatok szerint a lízingszerződések felmondásakor a tehergépjárműveket egy Jász-Nagykun-Szolnok Megyében található telephelyen tárolták, ahonnan egy mezőtúri vállalkozó közreműködésével azokat ismeretlen helyre szállították. A lízingelt tehergépjárművek értéke a lízingszerződések megkötésekor 195.183.117,- Ft volt.

Az ügyben a kecskeméti vállalkozót különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntett, a tehergépjárművek elrejtésében közreműködő mezőtúri vállalkozót pedig különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette és javaslatot tett előzetes letartóztatásuk elrendelésére.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Gyürky László

(Ezt a cikket 171 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE