Egyéb Hírek

Halálra ítélték a mongol pásztor teherautó-sofőr gyilkosát a kínai Belső Mongóliában

Bűnösnek találták és halálra ítélték azt a teherautó-sofőrt, aki májusban megölt egy mongol nemzetiségű férfit a kínai Belső Mongóliában, tettével több ezres tiltakozási hullámot kiváltva.

Hszilingol (Xilingol) város középfokú bírósága hatórás tárgyalást követően hirdette ki az ítéletet – adta hírül a Hszinhua hírügynökség.


Mergen, a mongol pásztor a környéket zavaró szénszállító teherautó-konvojok útvonala miatt tiltakozók csoportjában volt, amikor Li Lin-tung (Li Lindong) teherautójával szándékosan elütötte, majd mintegy 150 méteren át vonszolta maga után. A férfi a helyszínen meghalt.

A Livel egy vezetőfülkében ülő Lu Hszia-tungot (Lu Xiadong) életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, míg két másik férfi, akik feltartóztatták a helyszínre érkező rendőröket, s ezzel lehetőséget adtak a gyilkosságot elkövetőknek a menekülésre, 3-3 év börtönt kapott.

Valamennyi elítélt fellebbez az elsőfokú ítélet ellen.

A május 10-én történt eset után Belső Mongólia Hszilinhot (Xilinhot) településén több ezres tiltakozási hullám indult meg, amely ráirányította a figyelmet a Kína legnagyobb széntartalékával rendelkező régiójában folyó bányászat által okozott problémákra.

A hatóságoknak csak komoly rendőri erők felvonultatásával és a gyors igazságszolgáltatás, valamint a példás büntetés ígéretével sikerült elejét venni a további demonstrációknak.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 293 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .