Hírek Rendezvények Versenyek

A Misanoi hétvége összefoglalója…

Küzdelmes hétvége Misanoban

Május 21-22-én Misanoba látogatott a Kamion Európa-bajnokság mezőnye. Az OXXO Team újításokkal érkezett a híres pályára, remélve, hogy ismét Eb pontokat szerezhet.  Komplett új hátsó hidat, új differenciálművet, új lengéscsillapítókat kapott „Tiby”, az OXXO kamionja. Ha lett volna lehetősége a csapatnak tesztelni az új alkatrészekkel, könnyebben vághatott volna neki a hétvégének, de mivel Magyarországon csak óriási pénzekért lehet pályát bérelni, a versenyen próbálták megfelelően beállítani a kamiont.

Ennek megfelelően a szabadedzéseken sokszor ki kellett állni a bokszutcába, állítgatni az autót, keresni a legjobb beállításokat. Szinte az egész szombat erre ment el, így az időmérőn sem tudott gyors köröket futni Birnbauer Zoltán, az OXXO Energy Drink versenyzője. Mindössze a 18.-ik helyen kvalifikálta magát a versenyre, ahol egy jó rajt után sokáig a 11.-ik helyen autózott, majd kilökték a pályáról, s mire vissza tudott menni, hárman is elmentek mellette, így végül 14.-ik lett. Az első futam egyébként kivételesen sok karambolt, előzést, és nagy harcokat hozott, a szép számú közönség nagy örömére. A második futam felvezető körében a kormányzással akadtak problémái Zolinak, ezért Jobbágy Ákos csapatfőnök nem engedte őt elrajtolni. Mint később kiderült, jó döntés volt, ugyanis az egyik laprugót tartó csavar tört el, s ha elrajtol így a kamion, komoly baleset is lehetett volna belőle.

Vasárnap reggel már közelített a csapat a jó beállításokhoz, a szabadedzésen sokat gyorsult Zoli, de az időmérőn nem tudta rendesen összerakni a gyors körét, így a 16.-ik helyről rajtolhatott az első futamon. Nyugodtabb verseny volt, mint a szombat reggeli, mintha mindenki óvta volna autóját, készülve az utolsó futamra. A magyar pilóta két helyet tudott előremenni, így 14.-ik helyen intette le a kockás zászló. A hétvége utolsó versenyére már bizakodott az OXXO versenycsapata, Zoli dicsérte az autót, jól vezethető, és egyre stabilabb lett.

A rajtot jól is kapta el Zoli, megelőzött 4-5 kamiont, majd a negyedik kanyarban összezártak előtte, beforgatták, ráadásul az ütközés miatt hátsó defektet kapott. Onnantól sok lehetősége nem volt, csupán egy dolgot tehetett, megpróbálta behozni a kamiont minél jobb pozícióban. Végül 14.-ik helyen végzett, de nem ezért szomorkodott a verseny után:
„Nagyon szomorú, hogy nincs lehetőségünk otthon tesztelni, és a versenyhétvége háromnegyede azzal telik, hogy próbáljuk megfelelően beállítani a kamiont. Az utolsó futamban defektes kerékkel mentem olyan időket, mint előtte sérülés nélkül, ez is mutatja, ha úgy érkeztünk volna Misanoba, hogy tesztelve van a kamion, most ismét Eb pontokat ünnepelhetnénk. A jó hír viszont, hogy a kamion egyre gyorsabb, stabilabb, jobban vezethető, izgatottan várjuk tehát a következő versenyt, ami június 4-5-én lesz Spanyolországban, Albacete-ben.”

bruno

Forrás: Oxxo Racing
.

(Ezt a cikket 240 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE