Kategóriák

Kategóriák

Hírek Közút

Megújul a 83-as főút

A következő években Pápa és Győr között korszerűsödik a 83-as főút. A beruházás során uniós szabvány szerint megerősítik a burkolatot és a településeket elkerülő utakat építenek. A felújítás előkészítési munkálatai megkezdődtek, ennek pénzügyi hátterét nagyrészt az Európai Unió biztosítja – tájékoztatott a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A jelenlegi elképzelések szerint a 83. számú főút Pápa és Győr közötti 37 kilométeres szakaszán az elhasználódott burkolatot korszerű, 11,5 tonna tengelyterhelésű járművek számára is alkalmas, az uniós szabványoknak megfelelő burkolattal váltják fel. A tervek szerint a két város közötti összes települést elkerülné az új nyomvonal.

„A beruházás előkészítési munkálatai elkezdődtek. Hamarosan megkezdjük a megvalósíthatósági tanulmány elkészítését, a tervezési folyamatba az érintett településeket is bevonjuk – tájékoztatott Loppert Dániel, a beruházó NIF Zrt. kommunikációs vezetője. A beruházás nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pápa és Győr között, valamint az M1-es autópályát is gyorsabban lehet elérni dél felől” – tette hozzá a szakember.

A 83. számú főút fejlesztése az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával valósulhat meg. A beruházások előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretén belül bruttó 647 millió forint áll rendelkezésre, aminek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az ERFA fedezi.

Forrás: NIF Zrt.
.

(Ezt a cikket 233 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE