Vasárnap életbe lépett a szegedi közgyűlés egy hónapja meghozott döntése, amely megtiltja a kamionoknak, hogy behajtsanak Szeged belvárosába; a korlátozásra a város határától táblák hívják fel a sofőrök figyelmét.

Arról, hogy az M43-as autópálya átadása után kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából, április 15-i ülésén döntött a csongrádi megyeszékhely közgyűlése. Az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszát április 20-án adták át a forgalomnak, de a kamionosok türelmi időt kaptak.
A korlátozás célja, hogy csak az hajtson be tehergépjárművel a városba, akinek feltétlenül dolga van ott – mondta akkor a vitában Botka László (MSZP) polgármester.

A közgyűlés döntése értelmében május 15-től két, korlátozott forgalmú övezetet alakítottak ki a belvárosban. A szegedi oldalon a nagykörúton belülre, az újszegedi oldalon pedig a Temesvári körút és a Tisza közötti területre nem hajthatnak be a 7,5 tonna megengedett össztömeg fölötti teherautók. A Tisza Lajos körút és a Tisza közötti területen 3,5 tonna fölötti össztömeg-korlátozást vezetnek be.
A korlátozás nem vonatkozik a célforgalomra.

Forrás: MTI
.

(Ezt a cikket 199 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?