DAF Gazdaság Hírek Márkahírek

A DAF leányvállalatot alapít Moszkvában – Cél az orosz piaci részesedés további növelése

A DAF Trucks N.V. Moszkvában megnyitotta önálló marketing- és értékesítési irodáját, mellyel a DAF Oroszországban elért piaci részesedésének növelését kívánja előmozdítani. Az új leányvállalat célja nem csak a marketing- és értékesítési tevékenységek fejlesztése, hanem különösen a DAF értékesítési hálózatának további bővítése. Az első osztályú alkatrészellátás biztosítása érdekében Moszkva mellett a jövőben PACCAR alkatrészelosztó központ is létesül.

A DAF Trucks Russia legfőbb célja a DAF oroszországi piaci jelenlétének további növelése. Ennek lényeges eleme, hogy a jelenleg moszkvai és szentpétervári DAF márkakereskedő és javító telephelyekből, valamint jekatyerinburgi és szmolenszki javító telephelyekből álló hálózat bővüljön. A vállalat célja, hogy a hálózatot alkotó telephelyek száma a következő években körülbelül 20-ra bővüljön.


Gyors növekedés az orosz tehergépjármű-piacon

Az orosz a világ leggyorsabban növekvő tehergépjármű-piacainak egyike. A várakozások szerint Oroszországban 2015-ben körülbelül 120 000 darab nehézteher-autót helyeznek majd forgalomba (2010-ben ez kb. 42 000 darab volt), s különösen a nyugat-európai gyártók járművei iránt nő az érdeklődés. Míg 2000-ben Oroszországban a 15 tonna feletti kategóriában még csak 500 darab nyugat-európai teherautót helyeztek forgalomba, az elmúlt évre ez a szám közel 5000 darabra nőtt. A DAF 2010-ben 350 nehézteher-autót helyezett forgalomba Oroszországban, ezzel a nyugat-európai márkák között elért részesedése 7% volt. A vállalat idei évre kitűzött célja a legalább 1000 darabos értékesítés elérése, s a társaság a következő években is tovább kívánja növelni piaci részesedését.

PACCAR Parts

“A DAF Európa egyik legsikeresebb teherautó-gyártója, s kiváló helyzetben van ahhoz, hogy jelentősen növelje oroszországi sikereit.” – nyilatkozta Ron Bonsen, a DAF Trucks N.V. igazgatótanácsának marketing és értékesítésért felelős tagja. „Ennek alapja a piacon elérhető legmodernebb teherautók kínálata, melyek Oroszországban is megbízhatóságukról, hatékonyságukról és kiemelkedő vezetői komfortjukról híresültek el. Ezenkívül keményen dolgozunk azon, hogy értékesítői hálózatunkat tovább bővítsük, s hogy létrehozzunk egy PACCAR alkatrészelosztó központot is. Mindezen felül jövőbeli sikereink kulcsát a termékeink mögött álló szolgáltatások biztosítják.”

 

Forrás: DAF
.

(Ezt a cikket 270 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE