Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Összefonódásokat engedélyezett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal két egymással összefüggő tranzakció keretében engedélyezte, hogy a MidEuropa Partners és Wáberer György közös irányítást szerezzenek a Waberer’s Holding Vagyonkezelő Zrt. felett (Vj-24/2011), valamint jóváhagyta a W-New Holding Kft. egyedüli irányításszerezését a Transport & Logistic Investment S-rl. felett (Vj-25/2011).

A Vj-24/2011. sz. eljárással elbírált ügylet során a MidEuropa Partners (MEP) befektetési társaság projekttársasága – részvény adásvétel és tőkeemelés útján – a Waberer’s Holding Zrt. alaptőkéjének 57,54%-át megtestesítő törzsrészvényt szerez meg. Wáberer György (közvetett) részesedése pedig 40,88% lesz. Az ügylet eredményeként a Waberer’s Csoport Wáberer György és a MEP közös irányítása alá kerül.

A MEP Magyarországon az Invitel-csoporton keresztül a telekommunikációs piacokon van jelen, míg a Waberer’s Csoport elsősorban a szállítmányozás/fuvarozás piacain aktív. A felek tevékenysége között egyedül az informatikai szolgáltatások szegmensén jön létre kis mértékű horizontális átfedés. Az ügylettel kapcsolatban káros versenyhatást a Gazdasági Versenyhivatal nem azonosított.

A Vj-25/2011. sz. eljárással elbírált ügylet létrejöttével a W-New Holding Kft. egyedüli irányítója lesz a Waberer’s Holdingból korábban kivált társaságoknak (Kivált Vállalkozások Csoportja), melyek elsősorban szállítmányozási, ingatlanhasznosítási és vámkezelési tevékenységet végeznek.

A Kivált Vállalkozások Csoportja és a W-New Holding Kft.-vel egy vállalkozáscsoportba tartozó vállalkozások piaci tevékenysége között egyetlen piaci szegmensen (ingatlankezelés) van átfedés, káros versenyhatást a Gazdasági Versenyhivatal nem azonosított.

 

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

Forrás: GVH
.

(Ezt a cikket 189 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .