Hírek Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Ütemezett utóvizsgálat: forgalomkorlátozás a Megyeri-hídon

A hídszerkezet állapotának kivitelezői szerződésben rögzített utóvizsgálata miatt keddtől egy hónapon át mindkét irányban forgalomkorlátozásra kell számítani a Megyeri-hídon. A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a sávzárással járó munkálatokat a reggeli és a délutáni csúcsforgalmi időszakok között végzik.

KGyST: 4
Fotó: KGyST - forrás: indafoto.hu

Május 10-től kezdve egy hónapon keresztül jelentős forgalomkorlátozásokra kell számítani a Megyeri-hídon. A jelzett időszakban az autósokat a forgalmi sávok zárásával mindkét irányban a leállósávra terelik.

A forgalomkorlátozás oka, hogy a híd szerkezetének kivitelezői szerződésben rögzített és tavaly novemberben megkezdett utóvizsgálatának második fázisára most kerül sor. Ezt a feladatot kizárólag alpin-technikával lehet végrehajtani, amelynek fontos feltétele, hogy az alpinisták alatti területet biztosítsák, ezért van szükség a terelések kiépítésére. A híd belső szerkezetének vizsgálatát az Állami Autópálya Kezelő Zrt. saját szakembereivel is el tudja végezni, a külső ellenőrzésnek azonban csak ez az egy módja létezik. A vizsgálatok tavaszi megismétlésére azért van szükség, mert az eljárást az előírások szerint különböző hőmérsékleti viszonyok között is meg kell ismételni.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a munkálatokat a kevésbé forgalmas órákban, reggel 9 és délután 16 óra között végzik. Ennek ellenére a környéken menetidő növekedésre lehet számítani, ezért az arra közlekedők türelmét és megértését kérjük!

Forrás: Állami Autópálya Kezelő Zrt.
.

(Ezt a cikket 209 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .