Egyéb Ellenőrzések Gazdaság Hírek Szervezetek hírei

Százezer doboz cigarettát rejtett a teherautó

Csaknem tízezer karton, azaz százezer doboz cigarettát próbáltak Örményországból Németországba csempészni, azonban a Komárom-Esztergom megyei pénzügyőrök az M1-es autópálya Bábolna melletti pihenőjében feltartóztatták a szállítmányt, a német, illetve örmény állampolgárok ellen pedig feljelentést tettek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságán.

A pénzügyőrök az autópálya 94-es kilométer szelvényénél ellenőriztek egy külföldi rendszámú teherautót, amelynek sofőrje német, utasa pedig örmény állampolgárságú volt. A szállítmány hivatalosan 14 ezer 400 üveg ásványvízből állt, azonban a tetőszerkezet alóli rejtekhelyről nagy mennyiségű magyar adójegy nélküli örmény zárjegyes cigaretta került elő az alapos ellenőrzés során.

A jövedéki eljárás ezután az M1-es autópálya komáromi lehajtója melletti telephelyen folytatódott, ahol a teherautó és pótkocsija oldalfalában további cigarettás kartonokat találtak a pénzügyőr járőrök. Az összesen mintegy tízezer karton illegális, adózás alól elvont dohánytermék birtoklásával és szállításával a sofőr és utasa a gyanú szerint visszaélés jövedékkel bűncselekményt követett el, mégpedig jelentős mértékben, hiszen az elkövetés értéke több mint 58 és félmillió forint.

Ha a gyanú beigazolódik, a bíróság kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti az elkövetőket.

A pénzügyőrök feljelentést tettek a régió bűnügyi igazgatóságán és az őrizetbe vett gyanúsítottakat átadták a nyomozóknak. Az akció sikerét ezúttal is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jövedéki és bűnügyi szakterületének együttműködése garantálta.

Forrás: NAV

MTV videótár:  Hatalmas fogás: Százezer doboz cigarettát rejtett a teherautó
.

(Ezt a cikket 186 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE