Iveco járművek a 14. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon

Az Iveco két kínai vegyesvállalatával, a Naveco és a Saic-Iveco Hongyan (SIH) vállalatokkal képviseltette magát a 14. Sanghaji Nemzetközi Autóipari Kiállításon.

A két vegyesvállalat 9 újonnan bemutatott terméket állított ki, melyek között hagyományos és alternatív hajtásrendszerrel felszerelt személy- és teherszállító járművek is szerepeltek. E modellek tovább erősítik az Iveco azon elkötelezettségét, hogy a szállítási megoldások széles skáláját nyújtsa a kínai piac számára. A járműveket a kiállítás haszongépjármű-területének kiemelt részén, a főbejárattal szemben lévő nagyjából 1000 négyzetméteres területen tekinthette meg a nagyközönség.

A Naveco egy F1C motorral felszerelt Luxury PowerDaily minibuszt, egy elektromos hajtású PowerDaily minibuszt, egy PowerDaily alvázra felépített lakókocsit, illetve szervizkocsit, valamint két új Yuejin Ouka kisteherautót mutatott be. A Saic-Iveco Hongyan három Genlyon modellt, egy 6×4 hajtásképletű nyergesvontatót, egy 8×4 hajtásképletű betonmixert és egy 6×4 hajtásképletű dömpert vonultatott fel.

A Naveco kiemelt figyelmet szentelt a 2011-es új K termékcsalád részét képező Yuejin Ouka modellnek is, amely a vállalat továbbfejlesztett, közép- és felsőkategóriás kisteherautók piacára szánt modellje. Az új, letisztult formatervű járművet a legfejlettebb hajtásrendszerrel, az FPT Industrial új generációs F1C dízelmotorjával szerelik, amely hatékonyan csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, illetve a rezgés- és a zajkibocsátást. Az FPT Industrial sebességváltójának köszönhetően a vezethetőség is javult.

Az SIH emellett „Service Is Here” szlogennel új munkagépmárkáját is bemutatta, amely a hangsúlyt a fejlett technológiára, a gyors reakcióra, a kiterjedt szervizhálózatra, a folyamatos odafigyelésre és a magas hozzáadott értékre helyezi. Ez jól szemlélteti az SIH elhivatottságát aziránt, hogy kiváló minőségű termékeket, valamint gyors és kényelmes szolgáltatásokat nyújtson ügyfelei számára.

Az Iveco Kínában

Az Iveco Kínában a haszongépjárművek széles skáláját gyártja, partnerével, a Saic vállalattal közösen alapított vegyesvállalatokon keresztül. A Naveco Nanjingban található két gyárában kis és közepes haszongépjárműveket és minibuszokat, a csungkingi székhelyű Saic-Iveco Hongyan pedig nagy teherbírású haszongépjárműveket állít elő.

Az Iveco nagy múltra tekint vissza ebben az országban: 1985-ben jelent meg a kínai piacon a NAC (Nanjing Automotive Corporation) vállalattal aláírt licencmegállapodás révén, amely könnyű haszongépjárművek gyártásáról szólt. 1991-ben az első TurboDaily gyártósor bevezetése indította el a vállalat befektetési programját a kínai autóiparban. Végül 1996-ban az Iveco és a NAC megalapította az 50-50 százalékos tulajdoni részesedésű vegyesvállalatot, amely ezt követően Kína egész területén ismertté tette a márkát.

2007-ben az Iveco egyértelműen előtérbe helyezte az országra vonatkozó fejlesztési stratégiáját, és a Saic vállalattal való együttműködésnek köszönhetően az első olyan nemzetközi haszongépjármű-gyártóvá lépett elő, amely a haszongépjárművek teljes választékát nyújtja Kínában.

Iveco
.

(Ezt a cikket 220 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?