Gazdaság Hírek Márkahírek Rába

A Rába közgyűlése támogatta a menedzsment stratégiai céljait

A Rába Nyrt. közgyűlése elfogadta az igazgatóság beszámolóját a társaság 2010. évi működéséről. A Rába kitűzött céljait teljesítve 35,8 milliárd forintos árbevétellel, 32 milliárdos mérlegfőösszeggel zárta a trendfordulót jelentő 2010. évet. A cégcsoport növekedéséhez mindhárom üzletág emelkedő árbevétellel járult hozzá, s üzemi szinten eredményesen működött. A közgyűlés felhatalmazta a társaságot sajátrészvény-vásárlásra, határozata értelmében osztalékfizetésre ebben az évben nem kerül sor.

A Rába Csoport sikerrel zárta a 2010. évet, növekedése megindult, üzemi szinten mért hatékonysága a gazdasági válság előtti szintre javult, deviza kitettsége erőteljesen csökkent. Az elmúlt időszakban jelentős erőforrásokat biztosítottunk stratégiai vevőkapcsolataink kutatás-fejlesztési fókuszú megerősítésére. Új stratégiánk mentén haladva a nagyobb hozzáadott értékű termékek arányának emelése mellett képesek voltunk növelni üzleti aktivitásunkat a FÁK és EU piacokon is.„ – összegzett Pintér István, a Rába Nyrt. vezérigazgatója.

Pintér István

A 2010. üzleti évben a kedvezőtlen nemzetközi gazdasági feltételek ellenére ismét növekedésbe fordult a társaság árbevétele, eredményességi mutatói összességében kedvezően alakultak, az EBITDA meghaladta a 3 milliárd forintot.
A közgyűlés a társaság konszolidált éves beszámolóját az alábbi fő adatokkal fogadta el:

Konszolidált, auditált IFRS beszámoló
2009 (millió forint) 2010 (millió forint) Index
Nettó árbevétel 33 923 35 777 105,5%
Adózás előtti eredmény 135,7 273,5 201,5%
Adózott eredmény -700,1 -859,3 122,7%
Mérlegfőösszeg 32 423 32 042 98,8%

A Közgyűlés az Igazgatóság előterjesztése alapján úgy határozott, hogy a társaság ebben az évben – a növekedési tervekhez szükséges források biztosítása érdekében -, osztalékot nem fizet. A Közgyűlés ugyanakkor lehetőséget biztosított a társaságnak, hogy az alaptőkén felüli vagyonából saját részvényeket szerezhessen a stratégiai célok megvalósításához, illetve a Menedzsment Részvényopciós Programhoz kapcsolódóan, legfeljebb az alaptőke 15 százalékáig.
A közgyűlés egy újabb esztendőre megerősítette a Deloitte Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft. könyvvizsgálói megbízását is.

Forrás: Rába
.

(Ezt a cikket 192 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .