Tűzoltó-gépjárműveket adott át Pintér Sándor

Több mint 900 millió forint értékben adott át tizenegy vízszállító tűzoltó-gépjárművet önkormányzati tűzoltóságoknak Pintér Sándor belügyminiszter kedden Budapesten.

Nagykanizsa és Zalaegerszeg hivatásos tűzoltósága 9000 literes, Ajka, Baja, Balatonfűzfő, Debrecen, Hatvan, Mezőkövesd, Nyergesújfalu és Pápa hivatásos tűzoltósága, valamint a miskolci regionális műszaki mentő bázis pedig 6800 literes vízszállító járművet kapott a belügyminisztertől.

Pintér Sándor beszédében felidézte, hogy még az 1998 és 2002 közötti kormányzati ciklusban szerződést kötöttek a biztosítók szövetségével, miszerint az bevétele bizonyos százalékát tűzoltó-felszerelések vásárlására ajánlja fel, így a most átadott 920 millió forint összértékű járműveket is ebből fedezték.

fotó: Botár Gergely

A belügyminiszter kiemelte: a járművekkel fejlődött a tűzoltóság technikája, nőtt az állampolgárok személy-, élet- és vagyonbiztonsága, valamint a járművek felújításába és gyártásába magyar munkaerőt vontak be. A tárcavezető reményei szerint még az idén további 15 tűzoltójárművet adnak át – hat újat és kilenc felújítottat –, mivel „a technikai fejlesztés nem állhat le”.

Pintér Sándor azt mondta, a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa után végzett munka elismeréseként elsőként az ajkai tűzoltóságnak adták át a technikai eszközt.

(kormany.hu; MTI)
Forrás: kormany.hu
.

(Ezt a cikket 216 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?