Hírek Renault Versenyek

MARKUS OESTREICH AZ ÉLEN A TRUCK RACING ELSŐ HÉTVÉGÉJE UTÁN

10 év várakozás után a Truck Racing visszatért az Egyesült Királyságba. Az elmúlt hétvégén, május 23-24-én került sor Birminghamtől északi irányban található Donington városában a Donington Grand Prix-re. Premier a Truck Racing bajnokság számára, új etap a Renault Trucks – MKR Technology számára, aki az idén megvédeni készül címét, és debütálás egy Renault Trucks-os új pilóta Adam Lacko számára is. A donongtoni hétvége során a Renault Trucks MKR minden futam után a dobogóra állhatott, Markus Oestreich pedig 2 győzelmet is szerzett.

A bajnokság kezdetétől nagy nyomás nehezedik az MKR Technology csapatra. Tavaly, létrehozásának évében megnyerte a csapatbajnokságot. A mostani szezon első futamán tehát minden szem a két pilótára, a német Markus Oestreichre és a svájci Markus Bösigerre szegeződött. És Oestreich nem is okozott csalódást : hiszen az első pozícióból indulhatott a szombati első futamban. Bösiger pedig, 7 másodperccel lemaradva, a 2. rajtkockából startolt. A vasárnapi futamon hasonló sorrenddel kezdtek, akkor 3 másodperces különbséget hagyva a két pilóta között. Oestreichnek a hétvége 4 futama alatt 51 pontot sikerült összegyűjtenie és ezzel első helyen áll a bajnokságban.

Az új pilótát, Adam Lackot is nagy érdeklődés övezte. A francia Anthony Janiec-kel együtt alkotják az MKR Team 14 juniors teamet. A hétvége során Adam nagyon jó teljesített és a szombati 2. futamban 2. helyezést sikerült kiharcolnia. Vasárnap pedig Anthony Janiec 7. helyen futott be.

Gérard Pétraz véleménye szerint az eredmény nem a véletlen műve : « Az elmúlt hónapokban nem üldögéltünk a babérjainkon. Bár a Dxi 13-as motor a bajnokság legjobb motorjaként ismert és elismert, a múlt télen azon dolgoztunk, hogy tovább fejlesszük, A jelenlegi változat 1140 LE-s, a nyomatéka 5500 Nm, a maximális motorfordulatszám pedig 2600 fordulat/perc. »

Mivel a Renault Trucks ügyfeleinek körében a kamionversenyzés igen népszerű sport, a Renault Trucks a nagydíj hivatalos partnere volt. A hétvége során a 3 stand közül az egyiken állandóan történt valami érdekes : látnivalók és szórakozási lehetőségek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A Renault Trucks UK mintegy 12 500 ügyfelet hívott meg a hétvégére, akik közül 8000-en el is fogadták a meghívást erre a Húsvéti hétvégére. A megjelentek köztük VIP és nem VIP vendégek megtekinthették a Renault Trucks helyi kínálatát, melyek a közelben voltak kiállítva : a nap sikertermékei a speciális Premium Truck Racing széria modelljei voltak, melyek a La Manche túlpartján ezen a hétvégén debütáltak.

A bajnokság állása a Donington Grand Prix után:

Egyéni:

1. OESTREICH Markus 51 p
2. NITTEL Uwe 39 p
3. ALBACETE Antonio 37 p

 

Csapat:

1. CEPSA–TRUCK SPORT BERNAU 82 p
2. MKR Technology 80 p
3. Buggyra, INT. Racing System 47 p

 

Forrás: Renault Truck
.

(Ezt a cikket 303 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE