Gazdaság Hírek Logisztika Szervezetek hírei

A Dachser 19 százalékkal növelte bevételeit és több mint 1750 új munkahelyet teremtett

2010-ben a Dachser nemzetközi szállítmányozói társaság 600 millió euróval növelte bevételeit, így elérve a 3,8 milliárdos éves bevételt. A gyarapodás főként az Air & Sea Logistics ágazat fejlődésének köszönhető.

Köszönhetően a gazdasági válság 2009-es strukturális átalakításainak, a cég a várt eredmények fölötti bevételekre tett szert. „3,8 milliárd eurós éves bevételünkkel és 19 250 fős állományunkkal új határt döntöttünk meg a cég 80 éves történetében.“ – jelentette ki Bernhard Simon a Dachser GmbH. igazgatótanácsának elnöke.

Növekedés az állományban, a küldeményszámban és szállított súlyban is
Tavaly a logisztikai szolgáltató 46,2 millió küldeményt kezelt 35,5 millió tonna súlyban. Simon különösen előnyösnek tartja, hogy a cég új, tehetséges munkatársakkal bővült mind operatív, mind vezetőségi szinten. A Dachser a 2010-es év végén 19 250 munkatársat alkalmazott, amelyből 11 400-an, Németország 310 profit centerében segítik a logisztikai folyamatok zökkenőmentes működését. A vállalat a tavalyi évben 1750 új munkahelyet teremtett.
A cég saját tőkéjének aránya megközelítőleg 40%, amiből az elkövetkező 5 évben 1,3 milliárd eurót jegyzett elő.

A globális gazdasági fellendülés közvetlen hatásai
A Dachser European Logistics ágazata közel 2,4 milliárd eurós bevételt hozott 2010-ben. Fő tevékenységét a közúti gyűjtőszállítmányozást, olyan szolgáltatások egészítik ki, mint a veszélyesáru szállítás és a DIY logisztika (a barkácsáruházak igényeire szervezett szolgáltatások).
A Dachser Air & Sea Logistics, a nemzetközi szállítmányozás fő területe, mely az Egyesült Államok, Dél-Amerika, Európa és Ázsiai piacokat célozza meg, 68%-os gyarapodással 940 millió eurós forgalmat bonyolított le a tavalyi évben. „Az a célunk, hogy jelent legyünk a világ jelentős piaci szektorai között és beépítsük őket a hálózatunkba, nagyon is sikeresnek bizonyult a tavalyi évben.“ – jegyezte meg Simon.
A harmadik üzletágunkként szolgáló Food Logistics, 2010-ben 480 milliós bevételt termelt a társaságnak. Csakúgy, mint a többi üzletágban, a Dachser tökéletes elegyét adja a szerteágazó hálózatnak és az egyéni igényekre szabott szerződéses logisztikának, köszönhetően a szállítási folyamatok összehangolásának a raktározással és értéknövelt szolgáltatásokkal. A Dachser a német élelmiszerlogisztikai ágazat egyik vezető szereplője.

Mi várható a jövőre
Ebben az üzleti évben, ha a piac is stabil állapotot mutat, a Dachser egészséges növekedést és az újabb bevételi áttöréseket kíván elérni. Ezen felül a célok közt szerepel egy 260 millió eurós beruházás, ami tovább bővítené a cég hálózatát mindhárom üzleti szférában és lehetőséget adna egy képzési program elindítására is.
2011-ben két új elosztó központ (Eurohub), a pozsonyi és a Clermont-ferrandi is csatlakozik a már működő überherrni házhoz, csökkentve ezzel a cross docking műveleteket átfutási idejét és így a futamidőket Európán belül.
„Jelentős lépéseket teszünk végső célunk irányába, ami a logisztikai szolgáltatások legintelligensebb összetételének és integrációjának megalkotása. Ennek érdekében tovább folytatjuk ügyfeleink logisztikai mérlegének javítását.“ – foglalta össze a vállalat céljait Simon.

Forrás: Liegl & Dachser
.

(Ezt a cikket 195 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .