Egyéb Érdekességek Hírek Járműtechnika Tudnivalók

Michelin Abroncs Híradó – Hogyan készül a gumiabroncs?

Az Abroncs Híradó első adásából megtudhattuk, hogy a gumiabroncsok alkalmazásukat és használatukat tekintve jelentős mértékben eltérnek egymástól, gyártásuk azonban nagyon is egyforma. Nézzük meg ennek menetét!

Az Abroncs Híradó harmadik adásának megtekintése előtt, hangsúlyoznunk kell, hogy KERÉK alatt valójában a GUMIKÖPENY, a KERÉKTÁRCSA (szeleppel együtt) és a NYOMÁS ALATT LÉVŐ LEVEGŐ összességét értjük. Ebből a videóból kiderül, hogyan gyártják a GUMIABRONCSOT. Íme, a folyamat leírása.

Az abroncs összetett alkatrész, mely több mint 200 alkotóelemből áll. Fő részei az alábbiak: a szövetváz (karkasz), a merevítő övek, a 0 fokos övbetét, a futógumi, az oldalfalgumi és a perem. Nézzük meg őket részletesen.

A gumiabroncs tartószerkezete

A gumiabroncs tartószerkezete annál ellenállóbb, minél nagyobb a terhelés. Több textil vagy fém betétből áll (nejlon vagy műselyem), melyek az esetek többségében radiál szerkezet szerint helyezkednek el, azaz 90°-os szöget zárnak be a menetiránnyal (a technológiát a MICHELIN fejlesztette ki 1946-ban).

A kisfilmhez kellemes időtöltést kívánunk!

Michelin
.

(Ezt a cikket 306 alkalommal tekintették meg.)