A Rail Cargo számára lehetségessé vált a túlméretes autószállító trélerek továbbítása Kiskundorozsma-Wels viszonylatban. RO-LA vonatokon ilyen szerelvényfuvarozást az Rail Cargo Hungaria Zrt. eddig még nem végzett. A hatósági hozzájárulás és a Pályavasút engedélyének birtokában a vonalon elkezdődött a trélerek szállítása, amelytől a Rail Cargo Hungaria további jelentős forgalomnövekedést vár.

A Hungarokombi 2010-ben jelezte, hogy szélesíteni kívánja a RO-LA vonatokon szállított tehergépkocsi típusok palettáját, és a Wels-Kiskundorozsma-Wels viszonylatú forgalomban autószállító trélerek fuvarozását tervezi. A forgalom elindításának érdekében szervezett szakmai találkozón döntés született egy különleges próbavonat leközlekedtetéséről, amelyhez a Pályavasút a szükséges engedélyt az előírt feltételek teljesítése után megadta.

A RO-LA vonaton szállított tréler menet közbeni mozgásait, viselkedését a szakemberek a teljes vonalon kamerával rögzítették. Mind a vonat Kiskundorozsma állomásra érkezését, mind a lerakodást figyelemmel kísérte a Nemzeti Közlekedési Hatóság meghívott szakértője, valamint a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág helyi forgalmi és Vasútbiztonsági Osztály illetékesei is. A Rail Cargo Hungaria a hazai szakaszon a kijelölt szolgálati helyeken fokozott megfigyelést rendelt el. A próbavonat közlekedtetését, a rakodást a jelenlévők sikeresnek értékelték.
 
Forrás: Rail Cargo
.

(Ezt a cikket 351 alkalommal tekintették meg.)