Katasztrófa-balesetet szimuláltak a gyakorlaton

Veszélyes anyagot szállító teherautó és gyerekeket szállító busz is karambolozott egy traktorral abban a katasztrófavédelmi gyakorlatban, amelyet március 22-24-e között tartottak Tiszakécskén – az Ép-Ker Kft területén – a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.


A gyakorlat forgatókönyve szerint a földútról egy traktor elsőbbségadás nélkül hajtott fel a közútra, ahol összeütközött egy veszélyes anyagot szállító teherautóval, majd a traktor kigyulladt, és belecsapódott egy iskolásokat szállító buszba is. A balesetben a traktort vezető férfi a járműve roncsa alá került és életét vesztette, valamint a busz sofőrje is meghalt. Az iskolásokat szállító buszban 12 súlyos, 5 könnyű sérült várt segítségre.

A teherautó megsérült tartályából szivárgott a veszélyes anyag, és a sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett a karambolban. A trakort vezető férfi holttestének kiemelését nehezítette, hogy pneumatikus emelőpárnával nem tudták megemelni a roncsot, ezért a kecskeméti, és szolnoki tűzoltóság két darujának összehangolt munkájára volt szükség. A gyakorlaton 4 fő vegyimentesítő, 35 fő tűzoltó, 2 daru, 3 gépjármű fecskendő, 2 műszaki mentő, 2 különleges teherjármű és 1 vegyifelderítő jármű vett részt.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Gyürky László

(Ezt a cikket 292 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?