Alkatrész Gazdaság Hírek

Daimler, Deutz és MAN haszonjármű motorokba gyárt új alkatrészeket a Modine Hungária Kft. Mezőkövesden

2011. március 23-án ünnepélyes keretek között lerakták a Modine Hungária Kft. újabb gyártócsarnokának alapkövét Dr. Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár jelenlétében. A lemezbetétes kenőolajhűtőket gyártó amerikai-német vegyesvállalat 10 millió eurós beruházással építi fel új gyártócsarnokát, további 230 munkahelyet teremtve a térségben.

Az alapkőletételt követően elkezdődik az 5400m2 alapterületű gyártócsarnok építése. A Modine Hungária Kft. az elkövetkezendő öt évben a forgalom megduplázásával számol, és a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 370 főről 600 főre kívánja bővíteni. Az új gyártócsarnok felépítése a termékpaletta bővítése miatt vált szükségessé. Az új termékek a környezetvédelmi előírásoknak megfelelően a kipufogógáz visszahűtését végzik majd Daimler, Deutz és MAN haszonjármű motorokban. Az új gyártócsarnok tervezett átadási ideje 2012. március, a gyártás a technológia telepítését követően várhatóan a nyár végén indulhat.

A Modine Hungária Kft. mezőkövesdi beruházása a fiatalok helyben tartásának szempontjából különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen a munkahelyteremtés az ország egyik hátrányos helyzetű kistérségében valósul meg. A Nemzetgazdasági Minisztérium a hazai KKV szektor – elsősorban a lehetséges magyar beszállítói kör – erősödését, a magyar hozzáadott érték és az innováció növekedését reméli a beruházástól. Fontos továbbá, hogy a vállalat minél jobban integrálódjon a magyar gazdaságba, hozzájárulva ezzel az importkiváltáshoz és a pozitív GNI-hoz.

A Modine Hungária Kft. mezőkövesdi beruházása újabb példája a külföldi beruházók Magyarországba vetett bizalmának, valamint a magyar járműipar régióban betöltött kiemelkedő szerepének. Egy hónapon belül ez már a második alapkőletétel, hiszen a Givaudan, a világ első ízesítő- és illatanyaggyártó óriásvállalata szintén hazánkban, a Makó melletti ipari parkban építi fel az európai piacra szánt új ízesítőanyag-termelő egységét, 320 feletti alkalmazott létszámmal.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

Forrás: kormany.hu
.

(Ezt a cikket 271 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE