Kategóriák

Kategóriák

Hírek Rendezvények Versenyek

Máris szervezés alatt áll a negyedik Africa Eco Race

Máris szervezés alatt áll a negyedik Africa Eco Race, René Metge sportigazgató már javában dolgozik a sivatagi tereprali-összecsapás útvonalának kidolgozásán. A verseny ezúttal is Európából rajtol 2011. december 27-én, a befutóra pedig 2012. január 8-án kerül sor Dakarban. 

Nem kevesebb, mint 14 szakasz szerepel a menetrendben és ezek mindegyike elbűvölő, tradícionális afrikai útvonalon vezet. A mezőny átszeli Marokkót, Mauritánia végtelen dűnéit és a verseny az intenzív, de kiegyensúlyozott szakaszok után a hagyományoknak megfelelőn a szenegáli fővárosban zárul. 

Qualisport

Autók, motorok és kamionok egyaránt nevezhetnek a negyedik Africa Eco Race-re, amely méltó a hírnevéhez és továbbra is a legszebb afrikai verseny.

2010. januárjában már egy fényes magyar sikert is hozott az Africa Eco Race: a kamionos kategóriában a Qualisport triója, Kovács Miklós pilóta, Czeglédi Péter navigátor és Tóth Tamás vezető szerelő szerezte meg a győzelmet a Scaniával. A dunaszentbenedeki egység egyébként mostanáig mind a három viadalon részt vett. 

„Tudom, hogy mit várnak a versenyzők ettől a futamtól és biztos vagyok benne, hogy nem lesznek csalódottak. A vezetés és a navigáció kiemelten fontos lesz, igyekszünk gondoskodni arról, hogy mindenkinek bőven legyen része izgalmakban. 2012-ben a „klasszikussá” vált szakaszok ismét szerepelnek majd az útvonalban, de ezek is megváltoznak. Lesznek újdonságok, de ezek nem múlják majd alul a versenyzők elvárásait… Biztos, hogy sokan meg lesznek lepődve!” – nyilatkozta a sportigazgató, René Metge. 

Qualisport

Mivel a legutóbbi Africa Eco Race-en a túra (RAID) kategória is hatalmas népszerűségnek örvendett, a számos kérésnek eleget téve a szervezők ezúttal lehetőséget biztosítanak arra, hogy egyedi építésű speciális járművek is rajthoz álljanak. 

Nevezni május 16-tól lehet a negyedik Africa Eco Race-re, amelynek fejleményeiről a rendezőség rendszeresen tájékoztatja majd az érdeklődőket.

.
Forrás: Qualisport
.

(Ezt a cikket 167 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE