Alkatrész Hírek Tuning

Emelt wattszámú izzók – Mire kell ügyelnünk?

Az emelt wattszámú izzók forgalmazása a gyakori ellenőrzések miatt nem egyszerű, hiszen azok az izzók amelyek nem rendelkeznek a megfelelő homologizációs („E”) jelzéssel, azok közúti forgalomba résztevevő járművekben nem használhatók, valamint erre a célra ne is értékesíthetők! A piaci igények miatt, azonban szinte valamennyi alkatrész és felszerelési cikk kereskedésben lehet ilyen izzókat kapni, amellyel a kereskedések is célpontjai a Közlekedési Hatóság ellenőrzéseinek. Az alábbiakban egy nagykereskedő ír arról, hogy mire kell ügyelni az „E” jelzéssel nem rendelkező emelt wattszámú izzók forgalmazásával kapcsolatban.

Hogy miért kell ügyelnünk az emelt wattszámú izzók értékesítésekor???

Idén már többször kellemetlen kérdések érkeztek hozzánk, így arra gondoltam őszintén szint vallok, hogy közösen, de valahogy megoldjuk az illetékes szervek állandó felelősségre vonását!

Gondolom mindenki tudja, hogy a standard ( STD ) izzókon felül keresik az emelt vagy „ütős” típusokat is, de – és most ami fontos -, nem értékesíthetjük „csak úgy”, ahogy a régi szép időkben ( óóóóó mennyire jó is volt az!!!) hanem a szigorú szervek nagyítója alatt kell ezt mind megtennünk.

A lényeg a következő: fel kell tüntetnünk, hogy a termék ( pl.H4 100/90W, H1 100w stb.. még sorolhatnám) kizárólag zárt pályán forgalomtól mentes úton használható!!! Természetesen a gyártóink ezeket nem tüntetik fel, így ezt nekünk kell megtennünk, ami néha nem túl egyszerű munka.

Pontosabban fogalmazva, csupán annyit tüntetnek fel, hogy „EU-ban nem használható” Ez a hazai szerveknek nem elég, kit érdekel a Narva, Philips, Lucas és Elta gyárak véleménye,- mondják ők – jobban tudják és figyekembe kell venni az Uniós előírásokat!

Minden izzónk gyári kartonban és csomagolásban érkezik,ezeket fell kell bontanunk és jöhet a „helyes”kis etikett címke, amin persze nagyon apró,már-már olvashatatlan betű nagyságban feltüntetjük az említett szöveget.

Ezzel elkerülhetetlen a gyári csomag ( jó kis celofán ) szétszedése, ami valljuk be nem túl elegáns! Persze joggal felmerül bennetek, hogy ezek a fiúk biztos valami trükkös dolgot művelnek, de higgyétek el, nem tesszük, csupán a Ti és a saját érdekünkben igyekszünk megfelelni az igen logikátlan és felesleges magyar előírásoknak.

Tehát arra kérek mindenkit, hogy legyen türelemmel és megértéssel, mi megetszünk mindent, amivel megkímélhetjük partnereinket a kellemetlen hatósági intézkedések ellen.

Gáspár Zoltán
Special Lighting Hungary

Forrás: slh.hu
.

(Ezt a cikket 369 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE