Kategóriák

Kategóriák

Ellenőrzések Gazdaság Hírek

Ellenőrzési irányok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2011. évi ellenőrzési feladatainak végrehajtásához

Statisztikai adat: a Vám- és Pénzügyőrség az elmúlt (2010) évben 1200 milliárd forintot szedett be, ami a költségvetés bevételeinek 15 százalékát jelenti!!!

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A jogelőd szervezetekhez hasonlóan, eleget téve jogszabályi kötelezettségének, február 21-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is közzéteszi 2011 évi ellenőrzési tevékenységének fő irányait, ez által is biztosítva annak széleskörű megismerhetőségét. Az ellenőrzés a leghatékonyabb eszköze mind a prevenciónak, az önkéntes jogkövetés elősegítésének, mind a szándékos kötelezettségszegések feltárásának, szankcionálásának. A korábban önálló ellenőrzési tevékenységet végző adó- és vám szakterület szervezeti integrációja megteremti az erőteljesebb hatósági jelenlét, a költségvetést károsító adózói magatartásokkal szembeni hatékonyabb fellépés, az adóbevételi szempontból kiemelt kockázatot jelentő gazdasági folyamatok gyorsabb feltárásának, visszaszorításának lehetőségét.

Az ellenőrzéseket megalapozó kockázatkezelés, kiválasztás fókuszában egyrészt az adózói életút különböző szakaszaihoz (alakulás, működés, átalakulás, megszűnés) köthető kockázati tényezők, másrészt kockázatos adózói kapcsolatok állnak.

Tovább az AETR.hu teljes cikkére >>
.

(Ezt a cikket 367 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE