Egyéb

Élet az úton – grafika a kamionosok életéről

Brecht Vandenbroucke egy fiatal belga grafikus, aki többnyire mindennapi életünkből merít témát munkáihoz, nemrég a kamionos életet vetette vászonra.

A művész a képet valószínűleg az antwerpeni lakóhelyéhez közeli utakon suhanó kamionok ihlették. A kép Life on the road (Élet az utakon) címet kapta, amely némi humorral ötvözi a változatosságot jelképező száguldást és az állandóságra utaló otthon melegét, amelyet a sátor és a tábortűz képvisel. Mondhatnánk azt is, hogy Vandenbroucke ezzel a sajátos egyveleggel próbálta egy képben kifejezni, hogy a kamionos otthona az országúton száguldó kamion, de némi iróniával utalhat az Antwerpen körüli dugókra is, ahol sátrat lehet verni, mire megmozdul a sor. Ebben az esetben viszont egy álló kamion ábrázolása lenne helyénvaló.

Azt, hogy valójában miről szól a kép csak a művész tudhatja, de mindenképp jó érzéssel tölti el a szívünket, hogy egy újabb műalkotás foglalkozik a kamionosok életével.

Brecht Vandenbroucke további munkái többek között itt és itt láthatók.

K.A.
.

(Ezt a cikket 311 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .