Kategóriák

Kategóriák

Hírek Kishaszonjárművek

Volkswagen Crafter Bandbus – a zenekarok kultuszautója

 A Volkswagen Haszonjárművek egyes típusai igen népszerűek a sportolók és a zenekarok között. A különböző csapatok többnyire a Caravelle-t, a szörfösök a Transporter-t részesítik előnyben, a zenekarok pedig mindig különböző járművet választottak.

 Ez a helyzet változott meg a Volkswagen Crafter Bandbus létrejöttével, melyben a bandák tagjai és felszerelései is elférnek egy erre kialakított járműben. A Volkswagen már régen gondolkodott egy ilyen jármű kialakításán, a végső lökést a braunschweigi Sweety Glitter and the Sweethears együttes adta meg egy speciális busz megrendelésével. Az új „bandabusz” a sofőr mellett hét személyt szállíthat egy összehajtható asztal körül egymással szemben elhelyezett üléseken.

 A csomagteret egy elhúzható, és sínen hátrafelé is mozgatható ajtóval választották el, így a zenekar tagjai mögött változtatható méretű térben elférnek az erősítők, a hangszerek és a nagyobb dobozok is. A navigációval, légkondicionálóval és minőségi zenelejátszóval felszerelt autóbuszban minden hátradönthető ülés külön világítást kapott. Az igény egy mindent egyszerre szállítani képes busz iránt fogalmazódott meg, az eredmény egy 7,3 méter hosszú és 2,3 méteres belmagasságú Crafter lett.

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 206 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE