Busz hírek Hírek Márkahírek Scania

A Scania 141 buszt szállít az angliai Stagecoach Csoportnak

A Stagecoach Csoport ismét a Scania mellett döntött 141 darabos megrendelésével. A buszok leszállítására 2011 folyamán kerül sor. A rendelés 91 darab emeletes és 50 darab egyszintes járműre szól, amelyeket a Stagecoach Angliában fog üzemeltetni.

„Ez a megrendelés a Stagecoach 2009-2010 folyamán leadott, Scania buszokra szóló rendelésének folytatásának is tekinthető, ami egyértelműen mutatja mindkét vállalat elkötelezettségét a magas szintű környezetvédelmi igényeket kielégítő személyszállítási megoldások iránt. Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét mi lehetünk a Stagecoach Csoport legfontosabb beszállítója.” – mondta Tony Tomsett úr, a Scania Nagy-Britannia busz- és motorértékesítési igazgatója.

„A Scania emeletes buszai flottánkban már megmutatták megbízhatóságukat, teljesítményüket és üzemanyag-hatékony működésüket, melyek összessége vezetett oda, hogy ismét ezt a márkát rendeltük meg.” – tette hozzá Les Warneford, a Stagecoach Csoport ügyvezető igazgatója. „A pozitív működési tapasztalat hatással volt a nem emeletes buszok kiválasztásának folyamatára is. Egyszintes buszok esetében ez volt az első jelentősebb Scania rendelésünk, ráadásul ezek lesznek az első Alexander Dennis Enviro 300 felépítménnyel szerelt járműveink.”

A Stagecoach Csoport egy vezető nemzetközi személyszállítási cégcsoport, amely Nagy-Britannia mellett az Egyesült Államokban és Kanadában is jelen van. A 35.000 főt foglalkoztató vállalat busz, távolsági busz, vasúti valamint villamos járatokat üzemeltet.

A járművek specifikációja
Mindegyik jármű 9 literes, az Euro 5 és az EEV normának megfelelő Scania motorral kerül leszállításra. A motorok 230 lóerősek, 1.050 Nm nyomatékkal és ZF HP504 öt- és hatsebességes teljesen automata váltóval szereltek.

Az emeletes buszok a Scania N-szériás alvázára kerülő Alexander Dennis Enviro 400 felépítménnyel 47 + 29 (felsőszint + alsószint) utas számára biztosítanak ülő- és 16 utas számára állóhelyet. A nem emeletes buszok esetében a Scania K-szériás alvázára Alexander Dennis Enviro 300 felépítmény kerül, amely 43 ülő utast és egyelőre meg nem határozott számú álló utast szolgál ki.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 227 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .