Ezek a hollandok mindig kitalálnak valamit, amivel segíthetik a közlekedőket. Érdekes, hogy ezek a megoldások azt a célt szolgálják, hogy minél több információt gyújtsanak a gépkocsivezetőknek és figyelmeztessék őket a szabályok betartására. Itt egy megoldás arra, hogy a hatóság ne éljen vissza azzal, hogy eldugott helyeken kitett tábla hatálya a feloldó tábláig, vagy az útkereszteződésig tart, hiszen sokat tapasztaltuk már, hogy adott települést elhagyva, a „lakott terület vége” tábla esetleg több kilométerrel távolabb van kihelyezve.

Ilyenkor reflexszerűen nem látva házakat oda léptünk a gázra, és csak a rendőr integetésére lassítottunk, majd könnyített pénztárcával mentünk tovább.

Amikor túljutottunk a megrázkódtatáson a családi kasszát illetően, elgondolkodunk, hogy mennyivel járultunk hozzá a baleset megelőzéshez. A hatóság tisztában van a sofőrök gondolkozásmódjával, ezért segítve a költségvetési deficit hiányán, ilyen helyeken előszeretettel él vissza ezzel a rossz beidegződéssel, és előszeretettel települ ilyen helyekre. Ez biztos siker. Talán statisztika is van, hogy hol, mennyi a napi várható bevétel. E közben a városokban gyalogosokat gázolnak el a gyalogátkelőhelyeken, mert úgy mond nincs elég erőforrás az ellenőrzésre.

Nézzük, egy módszert arra, hogyan lehet másképpen csinálni, és rávenni a közlekedőket a szabályok betartására anélkül, hogy büntetni kellene.

Az alábbi útburkolati jel nem egy közeli libatelep emésztészavaros lakóira figyelmeztet. Nem. Ez arra figyelmeztet az autóúton, hogy a megengedett legnagyobb sebesség 100 km/h és tilos előzni. Tehát ennek a két táblának a folyamatos hatályára.

A következő képen. Lehet előzni. A max. sebesség 100km/h

Az alábbi képen a lakott területen kívüli főútvonalon figyelmeztet a betartandó sebességre, illetve az előzési tilalomra

A következő csak a sebesség betartására. Itt lehet előzni.

A harmadik tábla az egyéb útvonalon megengedett legnagyobb sebesség korlátozására, illetve a zóna táblával együtt alkalmazzák

Ha nem ezzel a két táblával együtt alkalmazzák, illetve a táblák hatálya már nem érvényes akkor a megengedett sebesség 80km/h

Jó gurit

sklave


.

(Ezt a cikket 257 alkalommal tekintették meg.)