Urbán György a Nemzeti Közlekedési Hatóság új elnöke

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 2011. január 17-i hatállyal Urbán Györgyöt nevezte ki a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökévé. A tárcavezető az új elnököt ma mutatta be a Hatóság munkatársainak.

Urbán György jelentős szakirányú közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, harminc éven át dolgozott különböző vezető beosztásokban a Belügyminisztériumban, a Miniszterelnöki Hivatalnál és intézményeiknél. E feladatköreiben alaposan és visszatérő módon foglalkozott közlekedési igazgatási és közlekedési hatósági eljárási kérdésekkel, e területek korszerűsítésével is.

 Fellegi Tamás megköszönte az elnöki posztról távozó dr. Sárdi Erikának, hogy irányítása alatt elkezdődött az NKH teljes megújítása. A Hatóság területi egységeinek megyei kormányhivatalokba szervezése új kihívásokat jelent, az eddigiektől eltérő megközelítést igényel. A korábbi elnök a továbbiakban általános elnökhelyettesként vesz részt az NKH irányításában.

A szaktárca a szakhatósági munka tekintélyének megerősítését, az ügyfélbarát, szolgáltatáselvű működés feltételeinek megteremtését várja el az új elnöktől. Az NKH leginkább a hatósági eljárások egyszerűsítésében, egy új típusú ügyintézés bevezetésével, az informatika ágazati hasznosításában és a közlekedési ismeretek készség szintű elsajátításának fejlesztésében támogathatja hatékonyan a kormányzati célokat.

 Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály
.

(Ezt a cikket 283 alkalommal tekintették meg.)

1 thought on “Urbán György a Nemzeti Közlekedési Hatóság új elnöke

  1. „…..tekintélyének megerősítését, az ügyfélbarát, szolgáltatáselvű működés feltételeinek megteremtését várja el az új elnöktől.”

    Mi is várjuk ezeket a dolgokat,mint hogy „ügyfélbarát, szolgálatelvűség” Nagyon várjuk!

Vélemény, hozzászólás?