Hírek Márkahírek Scania

A Scania száz éves évfordulóját ünnepli Oroszországban: Tehergépjármű összeszerelő üzemegységet avattak Szentpéterváron az évforduló tiszteletére

A Scania 1910-ben – exporttevékenysége kezdetén – az első külföldön értékesített járművét az oroszországi Szentpétervárra szállította le. A száz éves évfordulóra a vállalat felavatta az új szentpétervári tehergépjármű-összeszerelő és felépítményező üzemet, amely a főleg az orosz piacot szolgálja majd ki.

Az első exportra kerülő Scania tehergépkocsik egyike, amely egy sepciális emelőszerkezetes jármű volt. A Scania Szentpétervárra, Oroszországba szállította 1910-ben.

Az új egységből a Scania az orosz piac előírásainak és működési környezetének megfelelően összeállított teljes járműveket fog szállítani. Az üzem létrehozása szervesen illeszkedik a Scania stratégiájába, mely szerint az orosz piacon szeretné jelenlegi pozícióját tovább erősíteni.

„Ezzel az egységgel közelebb kerülhetünk ügyfeleinkhez, lerövidíthetjük a szállítási időket, illetve jelentősen megnövelhetjük az oroszországi ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatásaink szintjét és mennyiségét.” – mondta Johan Black, az új szentpétervári összeszerelő üzem vezetője.

A szentpétervári egység éves kapacitása 5000 tehergépkocsi-alváz és 1500 felépítmény elkészítése. Az üzem 70 dolgozóval kezdi meg működését.

Az új szentpétervári összeszerelő üzem

A Scania helyi beszállítókkal fog együtt dolgozni mind a felépítmények mind az egyéb berendezések terén. A helyi beszállítók révén rövidebb szállítási határidőket tud elérni a vállalat, amely az egyik legfontosabb előnnyé válhat az oroszországi piaci rész növelése érdekében.

Az oroszországi a Scania hatodik ilyen jellegű szállítási központja a dél-afrikai, dubaji, malajziai, thaiföldi és dél-koreai mellett.

Az 1910-es kezdetek óta a Scania összesen 22.000 darab tehergépkocsit és buszt értékesített Oroszországban, nagy részüket az elmúlt évtized folyamán.

Forrás: Scania
.

(Ezt a cikket 226 alkalommal tekintették meg.)