Márkahírek Scania

A Scania motorokat szállít a világ egyik vezető építőipari munkagépgyártó vállalatának

A Scania és a Doosan Infracore – a világ egyik vezető építőipari gépgyártó vállalata – megállapodást írt alá, amelynek értelmében a Scania motorokat szállít a Doosan világszinten értékesítésre kerülő termékeibe.

„Megbízható és kiemelkedő teljesítményű motorokra van szükségünk, amelyeket világszinten bárhol elérhető szervizhálózat támogat, hogy ügyfeleink kitűnő szolgáltatást kaphassanak.” – mondta Seung Woo (Steve) Yang a Doosan Moxy ügyvezető igazgatója. „A Scania pontosan ezt nyújtja.”

Robert Sobocki, a Scania motorokért felelős alelnöke szerint „a Scania egyik legfőbb erőssége, hogy üzemanyag-hatékonyan működő, megbízható motorokat készítünk, amelyek a Stage IIIB és Tier4 Interim károsanyag-kibocsátási normáknak is megfelelnek. Mindezek eredménye az ügyfelek számára alacsony üzemeltetési költségekben nyilvánul meg.”

A Doosan Infracore-ral kötött megállapodás lehetőséget nyújt a Scania számára a dinamikusan növekvő ázsiai építőipari berendezések piacára történő belépésre.

A Scania motorok SCR technológiával készülnek és megfelelnek a 2011-ben életbe lépő károsanyag-kibocsátásról szóló szabályozásoknak, illetve már elő vannak készítve a 2014-től érvényes StagIV és Tier4 Final előírásoknak is. A Scania a következő évek folyamán több mint ezer motor megrendelését várja a Doosan Infracore-tól.

2010 januárjában a Scania már aláírt egy hasonló szállítási szerződést az Észak-Amerikában található építőipari és egyéb ipari gépeket gyártó Terex Corporation vállalattal. A megállapodás révén a Scania fontos lépést tett abba az irányba, hogy az építőipari gépek piacán meghatározó szereplővé váljon.

A Scania mintegy 30 éve szállít motorokat a norvég csuklós dömpergyártónak, a Moxynak. 2008 folyamán a Doosan Infracore felvásárolta a Moxyt, így erre a tradicionális kapcsolatra alapozva a Scaniának lehetősége nyílott a Doosan Koreában készülő termékei számára is motorokat szállítani.

A Doosan Infracore Korea vezető gépgyártója, többek között építőipari gépeket, szerszámgépeket és motorokat gyárt. A Doosan Infracore része a világszinten működő Doosan Corporation-nak.

Forrás: Scania

(Ezt a cikket 236 alkalommal tekintették meg.)