Kishaszonjárművek

A Volkswagen Amarok a „Nemzetközi Pick Up Díj” győztese

A Volkswagen Haszonjárművek Amarok modellje nyerte az első alkalommal kiírt „Nemzetközi Pick Up Díjat”. Az újonnan alapított kitüntetést ugyanazon zsűri ítéli oda, amely a tekintélyes „Év Áruszállítója” díjról is dönt.

Ezúttal is bizonyított a duplafülkés Amarok: a 23 ország egy-egy képviselőjéből álló zsűri az írországi átfogó tesztelést követően választotta az első helyre a Volkswagen Haszonjárművek új pick up-ját. Az Amarok gazdaságossága mellett mindenekelőtt – utcán és terepen egyaránt – kiváló menettulajdonságaival szerezte meg a jelentős elismerést, de a Torsen-differenciálművel szerelt, igény szerint kapcsolható vagy állandó összkerékhajtással működő hajtásrendszerek is nagy sikert arattak. Az utóbbi változat a zsűri indoklása szerint azért is különösen nagy jelentőségű, mivel a pick up-ok esetében egyre gyakoribbak az inkább utcai használatra összpontosító alkalmazások. Az Amarok mind az öt ülésén kiváló üléspozíciójával, illetve gazdag felszereltségével is meggyőzte a bírákat. Szintén komoly elismerést aratott az egyaránt kiemelkedően takarékos és nyomatékos kétliteres Biturbo-TDI, amely 120 kW/163 LE teljesítményével mindenkor élvezetes vezetést biztosít.

.

Már rendelhető az új Volkswagen Amarok

Októbertől decemberig tartó roadshow keretében lesz látható a Volkswagen Haszonjárművek márkakereskedéseiben a Dakar Rali kísérő autójaként már igen nehéz terepen is bizonyított új Amarok. Az első gépkocsik már most megrendelhetők, és várhatóan 2011 I. negyedévében vehetők át az új pick up-ból, mely Bázis, Trendline és Highline változatban lesz elérhető.

A forradalmian új modell megjelenésétől sokat vár a márka, melyben már alapváltozatban is számos vonzó érték jelenik meg: ilyenek például a nyomatékos, de a kategória legjobb üzemanyag fogyasztási és károsanyag kibocsátási mutatóival rendelkező dízelmotorok, a választható kapcsolható vagy állandó 4MOTION négykerék-hajtás technológia, amelyek az egyedülálló Offroad-programmal párosítva kiemelkedő terepjáróképességet biztosítanak, a választható Komfort vagy Heavy-duty rugózás, de ide tartozik a kategória legszélesebb platója is, amin keresztben elfér egy raklap.

Az új Amarok 122 LE-s 4MOTION változatának ára nettó 5.285.000 Ft – bruttó 6 606 250 Ft.

.

Döntés az Amarok hannoveri gyártásáról

A Volkswagen Konszern igazgatótanácsa az aktuális tervezési szakasz keretében tartott legutóbbi ülésén végül Hannover mellett döntött a Volkswagen Amarok európai gyártási helyszíne tekintetében. A határozatot még a Volkswagen AG felügyelő bizottságának is jóvá kell hagynia.

Előreláthatólag 2012 közepén gördülhetnek le az első duplafülkés pick up-ok a stöckeni üzem szerelőszalagjáról, a tervezett kapacitást mintegy 40 ezer darabra kívánják felfuttatni. E volumen nagyjából az európai, orosz és néhány további kisebb piac Amarok iránti igényeinek felel meg.

Dr. Wolfgang Schreiber, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának szóvivője így kommentálta a döntést: „Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a menedzsment, az üzemi tanács és a dolgozói kollektíva együttesen sikerrel érte el, hogy az Amarok második gyártási helyszínéül – munkahelyek hosszú távú biztosítása mellett – a hannoveri gyár szolgálhasson majd. Eredményesen győztük meg a konszern vezetését arról, hogy gazdaságosan tudjuk majd gyártani az Amarok modelljeit Hannoverben, s minden tőlünk telhetőt megteszünk a projekt sikere érdekében.”

Thomas Zwiebler, a Volkswagen Haszonjárművek üzemi tanácsának elnöke kiemelte: „Az Amarok-gyártásról szóló döntéssel a vállalat részéről az üzemi tanács felé tett, a hannoveri gyár második termelési pilléréről szóló ígéret valósulhat meg. Mindezért külön köszönetünket fejezném ki, Bernd Osterloh, a konszern üzemi tanácsának elnöke és Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke felé, akik velünk együttműködve sokat tettek a megvalósítható megoldás kidolgozásáért.” Mint elmondta, innentől már a Volkswagen Haszonjárművek dolgozóin a sor, hogy rászolgáljanak e megelőlegezett bizalomra, s az Amarok és az új T5 kiváló modelljei révén ismét tanúbizonyságot tegyenek sokszor igazolt képességeikről.

Az Amarok kategóriája első és egyetlen európai gyártású pick up-ja lesz. Az Amarok révén a Volkswagen Haszonjárművek a középkategóriájú pick up-ok piacára lépett be, ahol világszerte éves szinten összesen mintegy kétmillió járművet értékesítenek.

Az Amarok piaci bevezetésekor négyajtós, duplafülkés változatban jelent meg a kínálatban, míg a jövő évtől kapható, kétajtós, kétszemélyes szimplakabinos kivitel a Hannoveri Haszonjármű IAA alkalmával mutatkozott be. Az Amarok jelenleg a Volkswagen Haszonjárművek argentínai Pacheco-beli gyárában készül.

Az Amarok magyarországi előértékesítése már megkezdődött, a rendes piaci bevezetés a jövő év elején várható.

Forrás: Volkswagen
.

(Ezt a cikket 858 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .