Aktuális DAF Hírek Kiemelt hírek Márkahírek Vezércikk

A DAF XF, XG és XG⁺ járművek kapták az „International Truck of the Year” vagyis az „Év nemzetközi tehergépkocsija” díjat

A DAF új generációs, távolsági szállításra gyártott tehergépkocsijainak ítélték az „International Truck of the Year 2022” vagyis „Az év nemzetközi tehergépkocsija 2022” címet. „Az XF, XG és XG⁺ az iparban új etalont teremtett a hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem terén” – nyilatkozta a zsűri egy kiterjedt tesztsorozat lefolytatása után. A rangos díjat Lyonban, Franciaországban adták át a tehergépkocsikat és fuvarozókat bemutató Solutrans kiállításon. A DAF-ot szintén kitüntették a „2022 Innovációs tehergépkocsi” díjjal, a hidrogénes belső égésű motorral felszerelt XF Innovation Truck elismeréseként.

A DAF XF, XG és XG⁺ megkapja az Év nemzetközi tehergépkocsija díjat. Harry Wolters, a DAF Trucks elnöke átveszi a díjat Gianenrico Griffinitől, az Év nemzetközi tehergépkocsija zsűrijének elnökétől. Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

Az Év nemzetközi tehergépkocsija (IToY) szabályai alapján a díjat annak a tehergépkocsinak ítélték meg, amelyet a múlt évben mutattak be, illetve amely a legnagyobb mértékben járult hozzá a közúti szállítás hatékonyságához. A döntést egy átfogó kritériumrendszer alapján hozták meg, melybe beletartozott a technológiai innováció, a kényelem, a biztonság, a vezethetőség, a gazdaságos üzemanyag-használat, az ökológiai „lábnyom” és a teljes tulajdonlási költség (TCO).

Osztályelső tehergépkocsik

„A DAF az első olyan tehergépkocsi-gyártó vállalat, amely a tehergépkocsik tömegével és méreteivel kapcsolatos európai jogszabályok figyelembevételével tervezte meg, majd mutatta be a tehergépkocsik egy teljesen új generációját.” – mondta Gianenrico Griffini, az „Év nemzetközi tehergépkocsija” zsűrijének elnöke. „Az eredmény egy sorozat rendkívül vonzó és nagyon áramvonalas tehergépkocsi lett, amelyek kategóriájukban élen járnak a hatékonyság, a biztonság és a járművezetői kényelem tekintetében. Az új XF, XG és XG⁺ kiváló közvetlen kilátást biztosít a nagy, hajlított üveg szélvédőnek, az alacsony övvonalú oldalablakoknak, valamint a járdára néző ablakoknak köszönhetően. Ezek a jellemzők– csakúgy, mint az új sarokkamera és a digitális megjelenítő rendszer, amely helyettesíti a hagyományos visszapillantó tükröket – a sérülékeny úthasználók védelmén túl teljes körű kilátást biztosítanak. 

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

Igazi csapatmunka

„Az év nemzetközi tehergépkocsija 2022” rangos díját Harry Wolters vette át, aki a DAF Trucks elnöke és a világ 12 000 DAF-munkatársának ajánlotta az elismerést. „Ez a különleges eredmény igazi csapatmunka eredménye. Az új generációs XF, XG és XG⁺ jelenti vállalatunk több mint 90 éves történetének legnagyobb innovációs projektjét. A projekt során odafigyeltünk az ügyfeleinkre és a járművezetőkre. Pontos elképzelésünk van a tartós és fenntartható szállítási megoldások jövőjéről, illetve mindig erőnkön felül biztosítjuk a lehető legjobb szállítási megoldásokat. Tényleg mi vagyunk az első és egyetlen tehergépkocsi-gyártó vállalat, amely teljes mértékben kihasználta a tehergépkocsi-tömegekre és -méretekre vonatkozó új európai jogszabályokat annak érdekében, hogy különleges előnyöket biztosíthasson ügyfeleinek. Jó érzés az elsőnek lenni – még annál is jobb, mint különlegesnek lenni.”

Fotó: DAF

A zsűri szavazatait összegezve Gianenrico Griffini, az IToY zsűrijének elnöke megjegyezte: „Új generációs tehergépkocsijaival a DAF egy olyan kiváló műszaki minőségű, nagy igénybevételre méretezett járműválasztékkal rukkolt elő, amely új etalont teremt az iparágban.” Az új termékcsalád tagjai ráadásul már most megfelelnek a jövő kihívásainak, mivel az alternatív energiahordozók és hajtásláncok új generációi számára is egy teljes és nagyon hatékony platformot jelent. 

Truck Innovation Award 2022

Kiváló példa az új XF, amelyet a DAF által fejlesztett hidrogénes, belső égésű motor technológiájával láttak el, és amely egy októberi bemutatón lenyűgözte az Év tehergépkocsija zsűrijét. A DAF XF H2 Innovation Truck ennek eredményeként kapta meg a „2022 Innovációs tehergépkocsija” díjat. 

„Ez a különleges díj hangsúlyozza a vállalatunk filozófiáját, mely szerint a következő évtizedben technológiák teljes skáláját kell feltárnunk, csökkentve ezzel a járművek által kibocsátott szénszármazékokat, és fokozva a mobilitást.” – tette hozzá Ron Borsboom, a DAF termékfejlesztési vezetője. „A hidrogéntechnológia nagyon érdekes lehetőséggé válhat a már kínálatunkban lévő elektromos megoldások, valamint a fejlesztés alatt álló hibrid tehergépkocsik mellett. A „2022 Innovációs tehergépkocsija” díj megítélése egyúttal annak is tanúbizonyságául szolgál, hogy ígéretes jövő áll a belső égésű motorok (ICE) előtt, amelyek számára az új generációs, karbonsemleges üzemanyagok is elérhetők lesznek. Fontos, hogy a fosszilis üzemanyagok használatának vége semmiképp nem jelentheti a belső égésű motorok automatikus betiltását, különös tekintettel a távolsági szállításban résztvevő nehézgépjárművekre”.

Forrás: DAF │ DAF Hungary Kft.

Ron Borsboom hozzátette: „A H2-ICE alkalmazása azzal is jár, hogy sok helyen a benzinkutak már meglévő hálózata is felhasználható lesz. Becsüljük meg azt, hogy ebben a technológiában mi, itt Európában már mélyreható tudással és gyártási lábnyommal rendelkezünk.”

Az Év nemzetközi tehergépkocsija díjának zsűrije 24, haszonjárművekkel foglalkozó, tapasztalt újságíróból áll, akik a legfontosabb nemzetközi tehergépkocsi és fuvarozó médiumokat képviselik.

Forrás és kiemelt kép: DAF │ DAF Hungary Kft.

(Ezt a cikket 82 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock