Ellenőrzések Hírek Rendőrségi hírek

Száz autót „vadásztak le” Dunaújvárosban (Fejér megye)

Véget ért a III. Pentele Autóvadász Verseny, amit ma Dunaújvárosban rendeztek.

A pénteken reggel fél kilenctől délután fél ötig tartó akció során a versenyzők összesen 15 748 gépkocsit ellenőriztek le a rendszámfelismerő műszereken keresztül. Ezen járművek közül pontosan száz olyan volt, amivel valami probléma volt.

Egy sofőrrel szemben büntetőfeljelentést tettek a rendőrök, mert egy olyan járműszerelvényt vezetett, aminek a pótkocsijára egy hamis rendszám volt feltéve. Az eredeti rendszám helyére – ami alapján a pótkocsit kivonták a forgalomból – ugyanis egy P-s rendszámot tettek fel. A gépkocsivezetőnek egyedi azonosító jel meghamisítása miatt kell felelnie.

A rendszer alapján egy forgalomból kivont tehergépkocsi. (Fotó: Police.hu)

Huszonkettő sofőrrel szemben szabálysértési eljárás indult. Többségük ellen azért, mert olyan autóval közlekedtek, aminek vagy lejárt a műszaki engedélye, vagy kivonták a forgalomból.

Tíz esetben közigazgatási feljelentést tettek az egyenruhások biztonsági öv hiánya, illetve gyorshajtás miatt. A verseny ideje alatt ugyanis a traffipaxok is működtek a városban.

Ezen kívül 67 sofőrnek helyszíni bírságot szabtak ki különböző kisebb szabálysértések elkövetése miatt.

A versenyt – amelynek lebonyolításában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai mellette a Dunaferr Szakközépiskola rendészeti tagozatos tanulói is részt vettek és ezáltal betekintést nyertek a rendőri munka ezen szegmensébe – a Sződligeti Polgárőrség és a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága nyerte.

Második helyen a hazai, adonyi csapat nyert, aminek szintén tagjai voltak a rendőrök mellett polgárőrök is.

Harmadik lett Göd Csapata, és különdíjat kapott az FRSZ Fejér Megyei Szervezetétől az ORFK Csapata.      

Németh – Kész Mónika r. szds.
FM RFK szóvivő

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 614 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .