Hírek Márkahírek Renault Rendezvények Versenyek

RENAULT TRUCKS – MKR TECHNOLOGY : KÜZDELEM AZ UTOLSÓ PILLANATIG

A versenyzés kemény dolog, de a szabály, az szabály. A 3 győzelmet és 6 dobogós helyet hozó hétvége ellenére a Renault Trucks-MKR Technology csapat a 2. helyen fejezi be a bajnokságot 2011-ben. A Junior csapat a kiváló 3. helyezést érte el, követve a seniorokat.

A csapat a végsőkig küzdött, és méltán lehet büszke az eredményére. A Le Mans-i hétvég után pedig már a követekző 2012-es bajnokságra lehet koncentrálni.

A világhírű Le Mans-i 24 órás kamionverseny újabb látogatócsúcsot döntött az idén, 53.700 ember látogatott ki a hétvége során a pályára.

A hétvége első időmérőjén a 3 Renault kamion a legjobb időket futotta, azonban a 3-ból kettő nem élvezhette az ebből adódó eredményt : 3 milliméter plusz megakadályozta őket. A kvalifikációs futam utáni hivatalos mérések során ugyanis 3 mm-nyivel hosszabbnak mérték Bösiger és Oestreich járműveit, a büntetés pedig az volt, hogy csak az utolsó sorból indulhattak. A futamot a cseh David Vršecký nyerte Uwe Nittel előtt, a harmadik helyre Adam Lacko Renault-ja futott be.

A szombati 2. futamot Adam Lacko nyerte bár csak a 6. pozícióból startolt, a második helyre Jochen Hahn, a harmadikra a kiválóan versenyző magyar Kiss Norbert érkezett. Bösiger pontokat szerzett a 6. helyével, a másik Markus viszont nem tudta befejezni a versenyt egy meghibásodás miatt.

A hétvége második napjára fordult a szerencse és a Renault Trucks – MKR Technology csapathoz visszapártolt a szerencse. Minden lehetségeset megtett a team azért, hogy hozza az eredményt. A vasárnapi első futamot újra kellett indítani, mert több versenyzőnek fel kellett adnia a versenyt egy nagy ütközés miatt. A 2. indítás után Markus Oestreich nyerte a futamot, a 3. helyen Adam Lacko végzett, kettőjük közé pedig Jochen Hahn, az idei bajnok ékelődött be.

A bajnokság utolsó futamában Oestreich megismételte a győzelmét, Bösiger pedig a 3. helyre érkezett.

A 2011-es FIA Kamion Európa Bajnokság végeredménye :

Egyéni

  Név Kamion Pont
1. Jochen HANH MAN 402
2. Antonio ALBACETE MAN 355
3. Adam LACKO Renault Trucks 317
4. Markus OESTREICH Renault Trucks 287
5. David VRŠECKÝ Freightliner 287
6. Markus BÖSIGER Renault Trucks 262

Csapatverseny :

  Csapat Kamion Pont
1. CEPSA – TRUCK SPORT LUTZ BERNAU

Albacete / Nittel

MAN 680
2. MKR TECHNOLOGY

Bösiger / Oestreich

Renault Trucks 654
3. MKR TEAM 14 JUNIORS

Lacko / Janiec

Renault Trucks 538

Forrás: Renault Trucks
.

(Ezt a cikket 589 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .