Hírek Navigáció

Intuitív navigáció a legújabb iGO primo® 2.0 navigációs szoftverrel

Az NNG prémium szoftvere új, intelligens funkciókat kínál, így a PND és az utólag beépíthető készülékek mostantól még hasznosabb útitársak: proaktív szolgáltatásaik tovább segítik és még könnyebbé teszik a navigációt

Az NNG Kft. bemutatta a hardvergyártó partnerek számára fejlesztett iGO primo® 2.0-t, a cég vezető navigációs szoftverének legfrissebb verzióját. Az új program mérföldkövet jelent a személyes navigáció fejlődésében, mivel intuitív funkcióinak köszöhetően túlmutat az egyszerű gépi irányítás eddig ismert lehetőségein. A szoftver egyedülálló módon egyesíti a létező összes információforrást – a térkép- és POI-adatokat, a regisztrált vezetési sebességet és a gyors újratervezést –, és ezáltal különleges navigációs élményt nyújt a PND felhasználók számára. A frissített verzió új, intuitív navigációs funkciókkal bővült, így a program képes értelmezni a vezető viselkedését, és azonnali megoldást kínál a mindennapi közlekedési helyzetekben.

A torlódás elkerülése funkció a jármű lassulása alapján felismeri a forgalmi dugókat az autópályákon, még akkor is, ha a TMC-szolgáltatás azokat nem jelzi előre. Ilyen esetekben – az időveszteség elkerülésének érdekében – a készülék ahelyett, hogy változtatlanul tovább tervezné az eredeti útvonalat, azonnal több lehetséges elkerülő útvonalat ajánl fel. A valós idejű alternatív útvonal funkció pedig a zsúfolt belvárosi csomópontokhoz közeledve a keresztutak igénybe vételével kínál alternatív útvonalakat a felhasználók számára. Ha a tervezett útvonal ellenére a sofőr letér az autópályáról, a program a hagyományos navigációs szoftverekkel ellentétben nem próbálja meg mindenáron visszatéríteni az eredeti útvonalra. A tippek letéréskor funkció segítségével igyekszik megfejteni a módosítás okát és releváns tippeket adni (benzinkutak, pihenőhelyek, stb.), majd ezek elfogadása esetén módosítja az eredeti tervet.

Az iGO primo® 2.0 intuitív navigációjának része a parkoló az úti cél közelében funkció is, amely megkeresi és az úti céltól való távolság szerinti sorrendben mutatja meg a megfelelő parkolóhelyeket anélkül, hogy kutatni kellene a POI-adatbázisban.

Az egyedülálló, intuitív navigációs megoldás diszkréten látja el a vezetőt hasznos javaslatokkal. A tippek automatikusan jelennek meg a navigációs készülék képernyőjén, így a funkciók, lehetőségek és a hasznos helyek közötti keresés nem vonja el a sofőr figyelmét a vezetéstől. A felhasználó egy mozdulattal elfogadhatja a kijelzőn megjelenő módosítási lehetőséget, és a program a választásnak megfelelően tervezi újra az útvonalat.

„A folyamatos fejlesztéseknek és a nemzetközi partnerkapcsolatok tapasztalatainak köszönhetően olyan intelligens és proaktív navigációs szoftvert fejlesztettünk, amely a felhasználók valós igényeire ad választ. Az iGO primo® 2.0 rendkívül gyors, reagál a vezető viselkedésére, az útvonallal kapcsolatos információkat pedig a megfelelő helyen és időben jeleníti meg. Ám ami a legfontosabb: a pusztán mechanikus működésen túllépve a navigáció hozzájárulhat a vezetés közbeni stressz csökkentéséhez” – mondta Balogh Péter, az NNG Kft. megbízott vezérigazgatója.

Az iGO primo® 2.0 további újdonságai között megtalálható a hangalapú úticél-meghatározás és a személyre szabható vezetői profilok, melyek lehetővé teszik a különböző beállítások megadását több felhasználó esetén is. A flottamegoldások gyártóinak pedig továbbfejlesztett haszongépjármű-funkciók állnak rendelkezésére. A jelenlegi frissítés az 1.2-es verziót váltja fel az iGO Navigáció portfóliójában, és már világszerte elérhető az NNG partnerei számára.

Forrás: NNG Kft.
.

(Ezt a cikket 911 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .