Az Autó-Motor kezdeményezése a közlekedési morál javítását tűzte ki célul. Az új elemekkel tarkított programot az ORFK-OBB is támogatja.

Idén negyedik esztendeje, hogy Magyarország legrégebbi, s máig népszerű autós szaklapja, az Autó-Motor megindította a FAIR vezető kampányt. A közlekedési balesetek megelőzésére és a közlekedési morál javítására irányuló kezdeményezés sikerét igazolja, hogy 2008. óta a programhoz több ezer autós, motorkerékpáros és kerékpáros csatlakozott.
A 2011. évi kampány május 11-én vette kezdetét, s két hónapon keresztül tart. A szabályok tiszteletét, a jogkövető magatartás erősödését, a partneri szemlélet kialakulását, s mindezeken keresztül a közlekedési balesetek megelőzését célként kitűző kampány egy „Nagy Fairmérés” kezdetét is jelenti.
.
A pályázók egy rövid, a közlekedési morállal kapcsolatos kérdőívet kitöltve adhatnak képet arról, mi is okozhat problémát, ill. kockázatot a hazai utakon. A „fairmérésben” résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki – külön motoros és autós kategóriában.
A legszerencsésebbek a Safety Hungary motorkerékpáros, ill. a Hungaroring autós vezetéstechnikai tanpályáján is bizonyíthatják rátermettségüket a kampány zárásakor, ahol többek között a Honda által felajánlott nyeremények találnak gazdára.
A Fair kampány szakmai témákkal folyamatosan frissülő oldalán számos további információt talál. Ezen túl az Autó Motor Facebook csoportja is körültekintőbb közlekedésre buzdítja a motorosokat, autósokat, kerékpárosokat és gyalogosokat.
.
A FAIR kampány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatását élvezi, s a kezdeményezéshez csatlakozott, valamint a programhoz szakmai segítséget nyújt a Lánglovagok Egyesület.
.
Tegye le voksát Ön is a fair vezetés mellett!

.
Forrás: ORFK-OBB
.

(Ezt a cikket 628 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?