Jövedéki adó visszaigénylése – elektronikus regisztrációs nyomtatvány a NAV honlapján.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Jövedéki Főosztályának tájékoztatása szerint a vámhatóság honlapjáról letölthető a VPOP_J21 „Kérelem a vámhatósági nyilvántartásba vételhez a kereskedelmi gázolaj felhasználása utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez” elnevezésű elektronikus nyomtatvány és kitöltési útmutatója.

A VPOP_J21 nyomtatvány, és a VPOP_J21 HELP kitöltési útmutató, mely megkönnyíti a vámhatósági nyilvántartásba vételi kérelem benyújtását, az alábbi linkre kattintva érhető el:

VPOP J21 nyomtatvány és kitöltési útmutató

A vámhatóság honlapja az alábbi hivatkozás alatt érhető el:

www.vam.gov.hu

Mint arról már beszámoltunk, 2011. január 01-től Magyarországon is bevezetésre került a kereskedelmi gázolaj. A hatályos jogszabály alapján a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti járművek esetén kártyás vásárlással, vagy telephelyi vételezéssel beszerzett gázolaj vételárárából literenként 6,50 forint igényelhető vissza, a jogszabályban meghatározott feltételek és hatósági regisztráció mellett.

Amennyiben vállalkozása megfelel a jogszabályban meghatározott feltételeknek, és költségeit a gázolaj jövedéki adója egy részének visszaigénylésével szeretné csökkenteni, a visszaigényléshez szükséges hatósági regisztrációt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal területileg illetékes regionális igazgatóságánál kell teljesítenie.

Forrás: NiT Hungary
.

 

(Ezt a cikket 2565 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?