Munkások az M0-s autóút átépítés alatt álló szakaszán, a csepeli hídon 2019. március 5-én. Április elején megkezdődik az autóút déli szektorának felújítása, az 1-es főút és az M5-ös sztráda közötti szakaszon új forgalmi rend lép életbe. MTI/Koszticsák Szilárd

A NIF Zrt. beruházásában az M0 gyorsforgalmi út déli szektorában az M6 autópálya és az 51. sz. főút között az M1 autópálya felé vezető oldalon a rekonstrukciós munkálatok a befejezéshez közelednek. Az építtető NIF Zrt. és a kivitelező STR M0 konzorcium között a szerződés szerinti befejezési határidő 2020. szeptember 2. A felújítás által érintett pálya szakaszon a kivitelezési munkálatok előrehaladtával folyamatosan nyitják meg a bal pálya lezárt szakaszait.

Illusztráció – Munkások az M0-s autóút déli szakaszán. MTI/Koszticsák Szilárd

A kivitelező a beavatkozások utolsó ütemeként a jobb pálya oldalon kiépíti a zajárnyékoló falakat és a halásztelki csomópontban a bal pályahidat megszélesíti, befejezi a Soroksári Duna-híd környezetében a pálya betonozását. A munkálatok elvégzéséhez azonban további – tervezetten az eddigieknél rövidebb szakaszokat érintő, sávszűkítés nélküli – forgalmi változtatásokra számíthatnak a közlekedők.

Az ideiglenes forgalmi ütemekhez kapcsolódó korlátozásokról, illetve azok megszüntetéséről, valamint az autóút aktuális forgalmi helyzetéről a közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának weboldalán, a www.utinform.hu-n tájékozódhatnak.

Forrás: NIF Zrt.

Illusztrációs kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

(Ezt a cikket 1893 alkalommal tekintették meg.)