Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Külföld

Időjárás – Havazott Horvátországban, Boszniában és Szerbiában

Több helyen havazott Horvátországban, Boszniában és Szerbiában, a tengerparti térségben pedig viharos erejű széllökések nehezíthetik a forgalmat – közölte a helyi sajtó szerdán.

Hull a hó a közép-horvátországi Gorski Kotárban és Likában. A horvát hatóságok felhívják az autósok figyelemét, hogy a téli útviszonyok esetén szükséges elővigyázatossággal, lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül. A rendőrség több mellékutat és néhány autópályaszakaszt is lezárt a forgalom elől a havazás és az orkán erejű szél miatt.

A viharos erejű szél és a heves esőzések okoznak gondot Boszniában, Montenegróban és Macedóniában. A kedd este óta tartó havazás miatt fennakadások vannak a forgalomban Bosznia-Hercegovina egyes vidékein is.

Annak ellenére, hogy a szerbiai meteorológiai szolgálat csak a magashegységekben és a tengerszint feletti magassági övezetekben jelzett havazást, szerda reggelre vékony hóréteg borította a vajdasági Szabadkát, Újvidéket és Nagybecskereket (Zrenjanin). Esett a hó a Montenegróhoz közeli Nova Varosban és Prijepoljéban, valamint a közép-szerbiai Cacakon. Szerbiában a hóesés miatt a szerda reggeli órákban néhány útszakaszt lezártak a kamionok előtt, de azóta helyreállt a forgalom.

Forrás: MTI

 

(Ezt a cikket 63 alkalommal tekintették meg.)

5 tengelyen biztos kézzel

Jármű kártörténeti lekérdezés:

CarVertical