Hírek Útdíj

Felmondta szerződését az útdíjfizetési szolgáltató egyik partnerével

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) felmondta szerződését a GSM Protect Kft.-vel kedden, a társaság ügyfelei november 17-étől csak viszonylati jegy vásárlásával, vagy egy másik bevallási közreműködőn keresztül tudnak úthasználatot bevallani – hívta fel a figyelmet a NÚSZ szerdán.

A tájékoztatás szerint az útdíjfizetési szolgáltató a 2013. június 13-án létrejött megállapodás megszüntetését rendes felmondással, 30 napos hatállyal kezdeményezte.

Az általános szerződési feltételek szerint a GSM Protect a szerződés felmondásától számítva 30 napon át köteles az ügyfelei részére biztosítani az útdíjbevalláshoz kapcsolódó adatszolgáltatást – közölte a NÚSZ.

A szolgáltató felhívta a GSM Protect ügyfeleinek figyelmét, hogy a NÚSZ és a társaság közötti egyedi szerződés november 17-én megszűnik.

Az MTI-nek a felmondás okát tudakoló kérdésére a NÚSZ azt közölte: az általános szerződési feltételekben meghatározott rendes felmondás lehetőségével éltek.

Írásos válaszuk szerint a NÚSZ Zrt.-nek a GSM Protect Kft.-n kívül 22 másik bevallási közreműködő partnere van. Az érintett fuvarozó vállalkozások az auditált bevallási közreműködők listáját a www.nemzetiutdij.hu, valamint a www.hu-go.hu weboldalon megtalálják.

Forrás: MTI

Megkerestük a GSM Protect Kft. ügyvezetőjét, aki megerősítette a NÚSZ Zrt.-vel kötött szerződésük felmondását. Információink alapján a GSM Protect Kft. tevékenységét, a NÚSZ Zrt.-vel a már korábban szerződött GSMPRO Kft. veszi át, így az útdíjbevallási szolgáltatásban a folytonosság megmarad, és az ügyfeleknek nem lesz semmilyen teendője. Az ügyvezető azt ígérte, hogy a kialakult helyzetről írásos információkat küldenek a készülékeiket használó ügyfeleknek és rövidesen közleményben is tájékoztatják a sajtót. Ezeket az információkat azonban a cikk megjelenéséig sem a GSM Protect Kft., ill. GSMPRO Kft. sem a NÚSZ Zrt. a nem erősítette meg írásosan.

hungarokamion.hu

(Ezt a cikket 118 alkalommal tekintették meg.)