Hírek Külföld MAN Rendezvények Sport Versenyek

Kamion Eb – Kiss Norbert második a vasárnapi első futamon Mostban

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a második helyen végzett a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban zajló versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán, de az összetett élén így is növelte az előnyét.

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team
Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

A 30 éves szombathelyi pilóta a rajtnál és az első kanyarban is megtartotta a második helyet, s igyekezett tapadni a pole pozícióból rajtolva vezető német Jochen Hahnra, miközben a harmadik Antonio Albacete a magyar pilótát támadta. Az első két körben a címvédő a védekezésre jobban figyelt, aztán viszont egyre közelebb került Hahnhoz, féltávnál már csak fél másodperc volt a hátránya.

Kiss az utolsó két kör megkezdésekor már csak háromtized másodpercre volt az élen álló német riválisától, de megelőzni annak ellenére sem tudta, hogy az utolsó körben a kamionjaik többször is összeértek a kanyarok előtti féktávokon.

Kiss ezzel a szombati 30 pontjához újabb 15-öt gyűjtött, s mivel az összetettben második, Mostban hazai közönség előtt szereplő Adam Lacko csak nyolcadik lett, a magyar versenyző tovább növelte előnyét az Eb-pontversenyben.

Forrás: MTI  (skt \ sgg \ ksy)
.

(Ezt a cikket 74 alkalommal tekintették meg.)