Hatékonyabban méri a teherautók súlyát a közlekedési hatóság az EKÁER ellenőrzések alkalmával

Az EKÁER bevezetésének célja a jogkövető piaci szereplők pozíciójának erősítése, az áruforgalom átláthatósága, a gyakran emberi egészséget veszélyeztető élelmiszerekkel kapcsolatos visszaélések kizárása és nem utolsó sorban az adóelkerülők kiszűrése.

Az EKÁER-rel nyomon követhetővé válik majd az áruk tényleges útja, hiszen a szállítással kapcsolatos adatokat (áru megnevezése, mennyisége, címzett, feladó adatai, szállító jármű rendszáma stb.) egy központi elektronikus rendszerben még a fuvarozás előtt rögzíteni kell. Részletek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal  weblapján elérhetőek.

Az elektronikus rendszerben rögzített adatokat és a fuvarozó járműveket az állami adó- és vámhatóság rendszeresen ellenőrzi. A vámhatóságnak a közúti ellenőrzések során a közlekedési hatóság nyújt segítséget a fuvarozó járművek tényleges tömegének ellenőrzésében.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság és a megyei (fővárosi) közlekedési felügyelőségek munkatársai a vámhatóság által kiválasztott járműveken súlymérést végeznek. A mért adatok elektronikusan továbbításra kerülnek az EKÁER rendszerbe. A hatékonyabb ellenőrzések lebonyolítása érdekében a közlekedési hatóság új eszközöket is rendszerbe állított. Az eddig csak álló helyzetben végzett (statikus) mérések helyett folyamatosan áttér a mozgó járművek mérésére alkalmas (dinamikus) rendszerre, amely lehetővé teszi a járművek  ~10 km/h sebességgel történő haladása közbeni méréseket.

Az új rendszer forgalomirányító jelzőlámpa vezérletével, automatikusan végzi a tömegmérést, a forgalmi rendszámok azonosítását, valamint az adatok továbbítását.

A vámhatóság a bevezetés első időszakában, az ellenőrzések során segíti a fuvarozókat az új rendszer megismerésében. EKÁER-rel kapcsolatos szabálytalanság esetében eljárást csak 2015. február 1-től kezdeményez.

Forrás: Nemzeti Közlekedési Hatóság

 

(Ezt a cikket 603 alkalommal tekintették meg.)

Vélemény, hozzászólás?