Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

Pole és futamgyőzelem – ismét Norbi vezeti az Európa-bajnokságot

Tökéletesen indult a szombati nap Jaramában Kiss Norbi számára, ő volt a leggyorsabb mindkét szabadedzésen, és megnyerte az időmérőt is, így a Pole pozícióból rajtolhatott az első futamon.
Jó rajt után meglépett üldözői elől, végig magabiztosan és hiba nélkül autózott az élen. Mikor a gumik már nagyon elkoptak, némileg csökkent az előnye, de a mögötte autózó Hahn egyszer sem volt támadó pozícióban, így Norbi sima rajt-cél győzelmet aratott, Hahn és Albacete előtt.
Major Beni az időmérőn kilencedik lett, és a futamon is tartotta ezt a pozíciót, de a közepe felé elfolyt a szervó olaja, ezért fel kellett adnia a versenyt.
A második futamnak Beni az utolsó helyről, ráadásul a bokszutcából vágott neki, mivel a két verseny közötti idő éppen csak elég volt a szereléshez, de a rajtrácsra már nem tudott felérni a fiatal pilóta. Végig csatázva a 22. helyről egészen a 12-re tudott előre jönni, ahol még Bösigert támadta, de őt már nem maradt ideje megelőzni.
Kiss Norbi a nyolcadik helyről rajtolt, de nem akármilyent, rögtön elment az előle induló Albacete mellett, majd kikerülte az összeakadó Bösiger-Vrsecky párost, és harmadiknak fordult az első kanyarban. A féktávon viszont Albacete egy elég optimista féktávot vett, ráadásul belül megtolták egymást a pilóták, és pont Norbi volt a dominó végén, így őt lökték ki a kavicságyba, ráadásul mikor visszajött volna, kapott még egy ütést, így csak a 10-12. helyen térhetett vissza az aszfaltra. Ott pont belekerült a darálóba, nagyon nehezen tudott előre lépegetni, de nagyokat csatázva és előzve a futam végére utolérte a Janiec-Albacete-Hahn vonatot, előzni viszont nem maradt ideje, így a sor végén befutva ötödik lett.
Győzelmével Norbi ledolgozta hátrányát, és jelenleg az élen áll Albacetevel együtt, mindkettőjüknek 323 pontjuk van, mögöttük Hahn következik 318 ponttal. Vasárnapra is hasonló a terv, megnyerni az időmérőt és az első futamot, a másodikon két riválisa környékén bejönni, s akkor pár pont előnnyel utazhatnánk Le Mans-ba.

Pilótáink így értékelték a szombati napot:

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 149 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .