Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A közúti forgalomban résztvevők a 2014. május 31. és június 1. közötti hétvégén az alábbi közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak.

ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK Légi felvétele: H.Szabó Sándor

A hétvégén fokozatosan jön a jó idő, ám esőtől vizes, csúszós utakra kell számítani, és tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő valamint a megerősödő szél ronthatja a járművek menetstabilitását. Az ország középső tájain 2014. május 30-án tartósabban borongós időre és gyenge csapadék kialakulására lehet számítani. A nyugati és a keleti tájakon ugyanakkor felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet délután. Erős lesz az északnyugati szél.

Szombaton, 2014. május 31-én nyugaton gyengén felhős lesz az ég, több órás napsütés várható. A Dunától keletre gyakran erősen megnövekedhet a felhőzet, és kisebb csapadék is kialakulhat. 19-20 fok körüli értékeket mérhetnek délután. Továbbra is erős lehet a légmozgás.

Vasárnap, 2014. június 1-jén már több órás napsütésre van kilátás, és a szél is mérséklődik. 21 fok köré melegszik a levegő. (forrás: koponyeg.hu)

Kérjük, hogy a közlekedési szabályoknak, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket, hiszen ezek betartásával megelőzhetőek a balesetek!

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatás adjuk:

M1 autópályán 2014. május 31-én 7-19 óra közötti időben a 35+350-36+550 kilométerszelvények között a bal pályatesten nagyfelületű burkolatjavítás miatt a haladó sáv zárására kerül sor mobil tereléssel 60 km/óra sebességkorlátozás mellett, jelentős torlódás várható.

M3 autópályán 2014. április 2-tól (várhatóan 2 hónap időtartamra) a 219+700 és a 221+050 kilométerszelvények között a jobb pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/óra sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve;

2014. április 3-tól (várhatóan 2 hónap időtartamra) a 222+100-220+800 km szelvények között a bal pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/óra sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfal van elhelyezve.

M5 autópályán a 67 kilométerszelvénynél mindkét pályatesten hídjavítás miatt az előzősáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/óra sebességkorlátozás mellett. A forgalom folyamatossága a leállósávra történő sávelhúzással 2-2 sávon biztosított.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek: Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

Tájékoztató:

A „Kamionstop” 2014. május 31-én 22 órától 2014. június 1-jén 22 óráig tart.

Határátkelők forgalmát tekintve:

Baranya és Somogy megye határátkelőhelyein nem kell várakozás kialakulásával számolni.

Bács-Kiskun megyében Tompa közúti határátkelőhelyen, 2014. május 30-án délutántól késő estig megnövekedett forgalommal kell számolni a kilépő irányban, amely 30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban 2014. június 1-jén déltől lehet estig várakozás kialakulásával számolni, amely nem éri el majd el a 30 percet. Teherforgalomban a be-és kilépő irányban 2014. május 31-én estig, valamint 2014. június 2-án reggel lehet 30-60 perces várakozással számolni.

Békés megyében a személyforgalomban várakozás kialakulásával nem kell számolni, azonban a teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a ki-és belépő irányban a hétvégi kamionstop időszakát kivéve 60-90 perces várakozással is lehet számolni.

Csongrád megyében Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban elsősorban kilépő irányban 60-120 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni a kamionstop időszakának kivételével.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban 2014. május 30-án este kilépő irányban várható élénkebb forgalom, ezért akár 30-60 perces várakozás is kialakulhat. Ugyancsak a személyforgalomban 2014. május 31-én napközben ki- és belépő irányban is lehet számítani 60 perces várakozás kialakulásával. Vasárnap, 2014. június 1-jén a belépő és a kilépő irányban is kialakulhat várakozás, melynek mértéke elérheti a 60 percet is, különösen kora délutántól az esti órákig.

A teherforgalomban Röszke autópálya határátkelőhelyen kilépő és belépő irányban 60-120 perc várakozás kialakulásával lehet számolni a kamionstop előtt 2014. május 31-én estig, illetve azt követően 2014. június 1-jén 23 órától.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen az átkelőhely megnyitása után a személyforgalomban belépő irányban a reggeli órákban 30 perces várakozási idő kialakulásával lehet számolni, míg a zárást megelőzően a kilépő irányban alakulhat ki torlódás.

Hajdú-Bihar megyében Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban 2014. május 31-én 20-24 óra között a kilépő irányban 30 perces várakozás kialakulásával lehet számolni. Ugyancsak a teherforgalom tekintetében kilépő irányban kell várakozásra számítani 2014. június 1-jén 23 órától 2014. június 2-án 10 óráig, illetve belépő irányban 2014. június 1-jén 22 órától 2014. június 2-án 10 óráig kell várakozás kialakulásával számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet. A személyforgalomban várakozás kialakulásával nem várható torlódás.

Ukrajnába történő utazás megkezdése előtt, kérjük tájékozódjanak az aktuális belpolitikai helyzetről!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az ukrán viszonylatú határátkelőhelyeken a személyforgalomban, a reggeli órákban kilépő, az esti órákban pedig a belépő irányban várható 30 perces várakozás kialakulása.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő teher és a belépő személyforgalomban 60 perces várakozás alakulhat ki 2014. június 1-jén estig.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként 2014. június 1-jén déltől 2014. június 2-án hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban a kilépő irányban várható forgalomtorlódás, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként, elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Zala megye határátkelőhelyei közül Letenye autópálya határátkelőhely vonatkozásában, a kilépő irányban 2014. május 30-án délutántól 2014. május 31-én délutánig, valamit 2014. június 1-jén kora reggeltől délutánig a belépő irányban kell forgalomnövekedéssel számolni, mivel elkezdődött a horvátországi üdülési szezon. Az esetlegesen kialakuló várakozás a 30 percet nem éri el.

Az utasoknak javasoljuk, hogy tájékozódjanak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Kommunikációs Szolgálat
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 405 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve!!!

Azt észleltük, hogy bővítményeket használ a hirdetések blokkolására. Kérjük, támogasson bennünket a hirdetésblokkolók letiltásával.