Határinfó Hírek Időjárás KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési prognózis

Erős forgalom várható az utakon az első nyáriasnak ígérkező hétvégén, 2014. május 24. és május 25. között.

ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor
ORFK légi felvétele: H.Szabó Sándor

Szombaton a Dunántúlon átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet és ott szórványosan várható kisebb eső, zápor, zivatar. Az ország más tájain elszórtan alakul ki zápor, zivatar. 24 és 30 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap a napsütés mellett magasra törnek a gomolyfelhők, melyekből többfelé fordul elő zápor, zivatar. Marad a meleg.

A melegedés az érzékenyebb szervezetűekre megterhelő lehet. Náluk a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek: fáradékonyság, szédülés; a reakcióidő is hosszabb lesz a megszokottnál.

Figyelmeztetés a közlekedőknek

A hét végére prognosztizált meleg, nyárias időre tekintettel, strandok, tavak és idegenforgalmilag frekventált helyeken és az azokhoz vezető utakon megnövekedett forgalomra számítsanak az útnak indulók. A rendőrség kéri, hogy óvatosan és körültekintően vezessenek! A meleg miatt fáradékonyság, szédülés jelentkezhet, a reakcióidő is hosszabb lehet a megszokottnál. Távolabbra tervezett út alkalmával iktassanak be rövid pihenőket!

A gyorsforgalmi utak hétvégi közlekedésbiztonsága érdekében a következő tájékoztatást adjuk:

M1

  • 2014. május 24-én a 39+950-38+950 km szelvények között a bal pályatesten nagyfelületű burkolatjavítás miatt a haladó sáv zárására kerül sor mobil tereléssel 60 km/h sebességkorlátozás mellett, 7-19 óra közötti időben. Jelentős torlódás várható!

M3

  • 2014. április 2-tól (várhatóan 2 hónapig) a 219+700 és a 221+050 km szelvények között a jobb pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfalat helyeztek el.
  • 2014. április 3-tól (várhatóan 2 hónapig) a 222+100-220+800 km szelvények között a bal pályatesten hídépítés miatt az előző és a leálló sáv zárására kerül sor kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett. Az előző és a leálló sávon betonfalat helyeztek el.

M5

  • a 67 km szelvénynél mindkét pályatesten hídjavítás miatt az előzősáv zárására kerül sor, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 60 km/h sebességkorlátozás mellett. A forgalom folyamatossága a leállósávra történő sávelhúzással 2-2 sávon biztosított.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek: kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

Tájékoztató

A „Kamionstop” 2014. május 24. (szombat) 22 órától május 25. (vasárnap) 22 óráig tart.

A közúti határátkelőhelyek várható forgalma:

Zala megye

Zala megye határátkelőhelyein nem kell várakozásra számítani.

Somogy megye

Somogy megye határátkelőhelyein nem kell várakozásra számítani.

Baranya megye

Baranya megye határátkelőhelyein nem kell várakozásra számítani.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen, péntek délutántól késő estig kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő irányban, amely azonban 30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban vasárnap déltől lehet estig várakozás kialakulásával számolni, amely nem éri el majd el a 30 percet. Teherforgalomban a be-és kilépő irányban szombat estig, valamint hétfő reggel lehet 30-60 perc várakozással számolni.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen 60-180 perc várakozási idő kialakulásával kell számolni hétvégén a teherforgalomban, kilépő irányban.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban élénkebb forgalom péntek este a kilépő irányban várható, melynek következtében akár 30 perc várakozás is kialakulhat. Vasárnap a belépő irányban alakulhat ki várakozás, melynek mértéke elérheti a 60-102 percet is. A teherforgalomban a kilépő irányban 60-120 perc várakozás kialakulásával lehet számolni.

Ásotthalom közúti határátkelőhelyen 30-60 perc várakozási idő kialakulásával számolunk a személyforgalomban az átkelőhely megnyitása után a reggeli órákban belépő irányban és a zárást megelőzően a kilépő irányban.

Békés megye

A személyforgalomban várakozás kialakulásával nem számolunk. A teherforgalomban Gyula közúti határátkelőhelyen a ki-és belépő teherforgalomban alakulhat ki várakozás a hétvégén – a kamionstop időszakát kivéve -, melynek mértéke elérheti a 60-90 percet is.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban pénteken 12 és 20 óra között, szombaton 10 és 22 óra között a kilépő irányban, vasárnap pedig 23 és 8 óra között a ki-és belépő irányokban számolunk várakozás kialakulásával, melynek mértéke elérheti a 60 percet is. A személyforgalomban várakozás kialakulásával nem kell számolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Ukrajnába történő utazás megkezdése előtt, kérjük tájékozódjanak az aktuális belpolitikai helyzetről!

Az ukrán viszonylatú határátkelőhelyeken a személyforgalomban, a reggeli órákban kilépő, az esti órákban pedig a belépő irányban várható 30 perc várakozás kialakulása.

Csengersima közúti határátkelőhelyen a kilépő teher és a belépő személyforgalomban 60 perc várakozás alakulhat ki vasárnap estig.

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti a kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt. Szintén várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban belépő irányban a jövő héten csütörtök déltől péntek estig, melynek mértéke akár 60-90 perc is lehet.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként a 7 és 19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet, illetve a 8 és 16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként, elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

A határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 350 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE