Hírek MAN Rendezvények Sport Versenyek

Győzelemre hangolva utazunk Misanoba

Most hétvégén megkezdődik az FIA Kamion Európa-bajnokság, az olaszországi Misanoban rajtolnak el a versenyzők.

Az OXXO Energy Truck Race Team két pilótája idén is más-más célokkal vág neki a szezonnak. Major Benedek első évében 10. lett az Európa-bajnokságon, öt futamgyőzelmet ért el, ő lett a világ legfiatalabb kamionversenyzője és futamgyőztese. Mindezt felülmúlni nem lesz könnyű számára, hiszen csak egyféleképpen teheti meg, egy sokkal eredményesebb szezonnal.

Az eredményesség elsősorban a helyezéseket jelentheti, Beni a legjobb ötben szeretne lenni az év zárásakor, és nagy vágya egy elsőfutamos győzelem. Ez rettentő nehéz lesz, hiszen ha sikerül a mezőny első felében autóznia, ott a dobogóért hatalmas harcok folynak, és úgy a fordított rajtnál sem az élről rajtolhat, így fel van adva a lecke a még mindig csak 17 éves pilótának. Beni viszont harcos típus, menni fog előre, és kész újabb meglepetést okozni a mezőnynek.

Kiss Norbi számára még keményebb szezon következik, hiszen ő idén az Európa-bajnoki címért indul. Azt senki nem vonja kétségbe, még a Truck Race mezőnyéből sem, hogy Norbi a legjobb autóversenyző a Kamion Európa-bajnokságon, de ez nem jelenti azt, hogy félreállnak előle. Sőt, az élmezőny kegyetlenül kihasználta az elmúlt két évben azt a tapasztalatot, amit ők a sok-sok év alatt kamionversenyzésből szereztek, ezért fordulhatott elő, hogy sokszor minket büntettek meg, sok csatából mi jöttünk ki rosszul, de ennek most már vége. 2013-ban Norbi megtanult az élmenők között autózni, megismerte mentalitásukat, vezetésüket, hozzáállásukat, így idén úgy veheti fel ellenük a harcot, hogy nem érheti meglepetés. Tavaly megszerezte csapatunk történelmének első elsőfutamos győzelmét, és további hármat érhetett volna el az utolsó két versenyen, ahol három Pole pozíciót szerzett.

A recept nagyon egyszerű, időmérőn meg kell szerezni a Pole-t, megnyeri az első futamot, majd a másodikon minél több pontot szerezve épségben kell behozni a kamiont, kimaradva a nagy ütközéssel járó csatákból, hiszen ott egy-egy helyezés már csak 1-1 pontot jelent, és a bajnokság nem azon múlik. Persze mindezt véghezvinni már nem olyan egyszerű, hiszen két legnagyobb riválisa, Hahn és Albacete is pontosan tudja, hogyan kell Eb-t nyerni, és mindent meg is fognak tenni annak érdekében. Most viszont, ha végre minden összeáll, más lesz a helyzet, és MI nem adunk kegyelmet, Norbi lesz az élen, és főhet a többiek feje, vajon hogyan lehetne legyőzni ezt a magyar gyereket?

Elmondjuk mi: SEHOGY!

Forrás: OXXO Energy Truck Race Team
.

(Ezt a cikket 148 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .