Határinfó Hírek KamionStop Korlátozások Közlekedéssel kapcsolatos hírek Rendőrségi hírek

Hétvégi közlekedési előrejelzés

A 2014. március 8. és március 9. közötti hétvégén jellemzően az alábbi, a közúti közlekedést befolyásoló körülményekkel találkozhatnak a közúti forgalomban résztvevők.

Jancsik József rendőr alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője nőnap alkalmából virágot ad át Ádám Adrienn gépkocsivezetőnek Szolnokon, a Széchenyi körúton 2014. március 7-én. Nőnapi közlekedésbiztonsági propaganda ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok megyében valamennyi kapitányság székhelyén, amelyen a szabályosan közlekedő női járművezetők és utasaik 1-1 szál virágot kaptak az ellenőrzést végző rendőröktől. MTI Fotó: Mészáros János
Jancsik József rendőr alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője nőnap alkalmából virágot ad át Ádám Adrienn gépkocsivezetőnek Szolnokon, a Széchenyi körúton 2014. március 7-én. Nőnapi közlekedésbiztonsági propaganda ellenőrzést tartottak Jász-Nagykun-Szolnok megyében valamennyi kapitányság székhelyén, amelyen a szabályosan közlekedő női járművezetők és utasaik 1-1 szál virágot kaptak az ellenőrzést végző rendőröktől.
MTI Fotó: Mészáros János

Szombaton hajnalban és reggel eleinte Dél- nyugaton még előfordulhat kisebb csapadék, majd később országszerte csökken a felhőzet, napos időre számíthatunk.

Vasárnap szikrázóan napos és száraz, tavaszi időre van kilátás. Délutánra 12-13 fok köré kúszik a hőmérő higanyszála.

Az esőtől vizes, csúszós utakra kell számítani, s tisztában kell lenni azzal, hogy ilyenkor a féktávolság is jelentősen megnő, a megerősödő szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

M1

2014. március 3. és 10. között mindkét pályatesten a 12+200-66+500 kilométerszelvények között burkolatjavítás miatt a haladósáv zárására kerül sor mobil tereléssel, 80 km/ó sebességkorlátozás mellett.

A többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.

A felsoroltak tájékoztató jellegűek: Kérjük, figyeljék a híradásokat és a közúti jelzéseket!

Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is kell számítani!

A „Kamionstop” 2014. március 8. (szombat) 22 órától március 9. (vasárnap) 22 óráig tart.

A határátkelők forgalma:

Ukrajnába való utazás esetén a Külügyminisztérium változatlanul javasolja az előzetes körültekintő tájékozódást.

Bács-Kiskun megye

Tompa közúti határátkelőhelyen, pénteken délutántól késő estig kell megnövekedett forgalommal számolni a kilépő irányban, amely 30 percnél nagyobb várakozás kialakulását várhatóan nem eredményezi. A belépő irányban vasárnap déltől lehet estig várakozás kialakulásával számolni, amely várhatóan nem éri el a 30 percet. Teherforgalomban be- és kilépő irányban pénteken és szombaton délig, illetve hétfő reggel lehet 30-60 perc várakozással számolni.

Csongrád megye

Nagylak közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban péntektől szombatig várakozás kialakulásával kell számolni a kilépő irányban, melynek mértéke esetenként elérheti a 60 percet is.

Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban élénkebb forgalom pénteken délutántól késő estig a kilépő és vasárnap kora délutántól estig a belépő irányban lesz. A várakozás mértéke várhatóan nem éri el 30 percet. A teherforgalomban kilépő irányban pénteken a délutáni óráktól kezdődően egészen szombatig várakozás kialakulásával kell számolni, melynek mértéke elérheti a 60 percet is.

A 7 és 19 óra között nyitva tartó Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, szombaton és vasárnap 30 perc várakozás kialakulásával lehet számolni a személyforgalomban, nyitás után belépő irányban, míg zárást megelőzően kilépő irányban.

Hajdú-Bihar megye

Ártánd közúti határátkelőhelyen, a teherforgalomban szombaton kilépő irányban 20 és 24 óra között 60 perc várakozás kialakulásával kell számolni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban várakozással kell számolni főként vasárnap déltől hétfő hajnalig, mely a 60-120 percet is elérheti kilépő irányban a buszforgalom élénkülése miatt.

Záhony közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban forgalomtorlódás kilépő irányban várható, melynek mértéke akár 120-180 perc is lehet, esetenként azonban ezt is meghaladhatja az ukrán határ- és vámellenőrzés, valamint az Elektronikus Útdíj megfizetésével kapcsolatos ügyintézés miatt.

A személyforgalomban közlekedőknek alternatív útvonalként kizárólag napközben a 7-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Szintén alternatív útvonalként elsősorban az ukrán állampolgároknak a záhonyi várakozás elkerülésére a Beregsurány közúti határátkelőhelyet ajánljuk.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással fognak üzemelni. Amennyiben a forgalom nagysága indokolja, ideiglenes forgalmi rend kialakítására kerülhet sor a várakozások csökkentése érdekében.

Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon.

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Kommunikációs Szolgálat
Forrás: Police.hu
.

(Ezt a cikket 322 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .