Hírek Időjárás Közlekedéssel kapcsolatos hírek Közút

Havazás – Változó intenzitással havazik, az utak a téli viszonyoknak megfelelően járhatók

Változó intenzitással havazik a Dunántúlon, az Alföld déli megyéiben, valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye déli részén. A főutak és az alsóbbrendű utak burkolata azokon a területeken latyakos, hókásás, néhol havas, de a téli viszonyoknak megfelelően járható – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda reggel az MTI-t.

Hókotró dolgozik a behavazott M35-ös autópályán Debrecen közelében 2014. január 25-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint délutánra a Dél-Dunántúlon megszűnik a havazás, az Alföldön és északkeleten azonban holnap reggelig további 3-10 cm-es hóréteg valószínű, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében helyenként 15 cm friss hó is hullhat. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Illusztráció
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Útinform jelezte, hogy az autópályák közül az M6-os és az M60-as a Baranya és a Tolna megyei szakaszon havas, de azokat a szakaszokat nem a Magyar Közút üzemelteti – írták a közleményben.

Az M7-es Balaton melletti szakaszán latyakos, hókásás a burkolat, a közútkezelő ott több mint háromszáz géppel takarítja a havat, síkosságmentesíti az utakat.

Az útellenőrök sok helyről jeleztek párásságot, de 100-300 méter közötti látótávolságot csak Vasvár, Lenti, Ajka, Mohács és Cegléd környékén észleltek. A gyorsforgalmi utak közül az M6-os bátaszéki szakaszán csökkent 100-300 méter közé a belátható útszakasz hossza.

Forrás: MTI  (bGK \ bri \ ppd)
.

(Ezt a cikket 210 alkalommal tekintették meg.)

LEAVE A RESPONSE

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .